{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Đonlagić: Neprihvatljivo je izlaganje Valentine Matvijenko u Parlamentu BiH

24.4.2018. u 12:54
2
49
Đonlagić: Neprihvatljivo je izlaganje Valentine Matvijenko u Parlamentu BiH
2
Đonlagić: Neprihvatljivo je izlaganje Valentine Matvijenko u Parlamentu BiH
Foto: F. K./Klix.ba
Zastupnik SBB-a u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Mirsad Đonlagić ocijenio je neprihvatljivim jučerašnje izlaganje predsjednice Vijeća Federacije Federalne skupštine Rusije Valentine Matvijenko na sjednici Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH.
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
"Situacija u BiH i regionu je dovoljno nestabilna da bilo kakav negativan doprinos neće donijeti dobro ni BiH, a ni regionu. Svi oni koji dolaze u BiH trebali bi kao gosti poštovati ovu zemlju i voditi računa šta rade i govore", kazao je Đonlagić.


Đonlagić je rekao da je SBB tražio održavanje hitne sjednice Zastupničkog doma PSBiH zbog Izvještaja Evropske komisije o BiH, jer misli da je riječ o jednom od izuzetno značajnih pitanja koje je u ovom trenutku možda neopravdano zapostavljeno.

"Oni koji su zaduženi i koji bi trebali biti mnogo aktivniji nisu se odazvali pozivu Zastupničkog doma PSBiH da o ovome raspravljamo. Prema PSBiH danas je iskazano nepoštovanje", kazao je Đonlagić.

On je kazao da je zajedno s kolegama iz SBB-a pripremio materijale za raspravu na sjednici koja je danas prekinuta, dodajući da je nepoštovanje prema PSBiH pokazala i Evropska unija kada je izvještaj predala samo Kolegiju, a ne kompletnom sazivu Zastupničkog doma PSBiH.

"Mislim da bi bilo korektno da i zastupnici budu maksimalno uključeni u ovaj proces", rekao je Đonlagić.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: