{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Đonlagić: Neprihvatljivo je izlaganje Valentine Matvijenko u Parlamentu BiH

Piše: Er. M./Klix.ba
24.4.2018. u 12:54
2
49
Đonlagić: Neprihvatljivo je izlaganje Valentine Matvijenko u Parlamentu BiH
2
Đonlagić: Neprihvatljivo je izlaganje Valentine Matvijenko u Parlamentu BiH
Foto: F. K./Klix.ba
Zastupnik SBB-a u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Mirsad Đonlagić ocijenio je neprihvatljivim jučerašnje izlaganje predsjednice Vijeća Federacije Federalne skupštine Rusije Valentine Matvijenko na sjednici Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH.
"Situacija u BiH i regionu je dovoljno nestabilna da bilo kakav negativan doprinos neće donijeti dobro ni BiH, a ni regionu. Svi oni koji dolaze u BiH trebali bi kao gosti poštovati ovu zemlju i voditi računa šta rade i govore", kazao je Đonlagić.


Đonlagić je rekao da je SBB tražio održavanje hitne sjednice Zastupničkog doma PSBiH zbog Izvještaja Evropske komisije o BiH, jer misli da je riječ o jednom od izuzetno značajnih pitanja koje je u ovom trenutku možda neopravdano zapostavljeno.

"Oni koji su zaduženi i koji bi trebali biti mnogo aktivniji nisu se odazvali pozivu Zastupničkog doma PSBiH da o ovome raspravljamo. Prema PSBiH danas je iskazano nepoštovanje", kazao je Đonlagić.

On je kazao da je zajedno s kolegama iz SBB-a pripremio materijale za raspravu na sjednici koja je danas prekinuta, dodajući da je nepoštovanje prema PSBiH pokazala i Evropska unija kada je izvještaj predala samo Kolegiju, a ne kompletnom sazivu Zastupničkog doma PSBiH.

"Mislim da bi bilo korektno da i zastupnici budu maksimalno uključeni u ovaj proces", rekao je Đonlagić.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: