Nastavak posjete
536

Đoković stigao na Jahorinu gdje je jučer na poklon dobio zemljište

D. Be.
Foto: D. Ć./Klix.ba
(Foto: D. Ć./Klix.ba)
Današnji gost na olimpijskoj planini Jahorina je prvi teniser svijeta Novak Đoković, a dočekao ga je direktor Olimpijskog centra Јahorina Dejan Ljevnaić.

Đoković koji je od ponedjeljka stacioniran na Trebeviću, a tokom dana boravi u Arheološkom parku "Bosanska piramida Sunca" u Visokom, danas je odlučio posjetiti i Jahorinu gdje od jučer ima i zemljište s obzirom na to da mu je odlukom Skupštine Općine Pale poklonjen Plac površine oko 400 kvadratnih metara.

Plac se, prema riječima lokalne vlasti, nalazi na atraktivnoj lokaciji prekoputa polazne stanice gondola.

"U dogovoru s nadležnima iz Olimpijskog centra, Novakom i njegovim ocem, poklonili smo im zemljište na ovoj lokaciji, dok je na lokaciji koja im je prvobitno trebala biti dodijeljena predviđena izgradnja sportskog centra koji je neophodan jednoj planini poput Jahorine", rekao je načelnik Opštine Pale Boško Jugović.

Prvi reket svijeta je i na Jahorini pronašao vrijeme za fanove te im udovoljio da se fotografišu ispred gondole koja nosi njegovo ime, a zatim je otišao na ručak s domaćinima.

Njihov susret je, kako javljaju reporteri portala Klix.ba, zatvoren za javnost. Tokom dana Đoković bi trebao imati i sastanak sa članom Predsjedništva BiH Miloradom Dodikom.