BiH
6

Đokić: Hapšenje Čereka i Miloševića nije dalo rezultate

SRNA
Petar Đokić
Petar Đokić
Predsjednik Socijalističke partije Republike Srpske Petar Đokić tvrdi da akcija hapšenja načelnika opštine Brod Milovana Čereka i direktora Direkcije za razvoj opštine Brod Bore Miloševića nije dala nikakve rezultate, odnosno da ova dvojca funkcionera nisu primili mito.

"Pretresajući sve prostorije koje su koristili Čerek i Milošević nije pronađeno ništa što ukazuje da su primali mito i to baca sumnju na ono što je uradilo Specijalno tužilaštvo", rekao je Đokić Srni.

On je od specijalnog tužioca zatražio da podnese ostavku i da ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Stanislav Čađo proglasi odgovornim ona lica koja su u MUP-u Republike Srpske radila na ovom slučaju.

Đokić zahtijeva da Čerek i Milošević odmah budu pušteni na slobodu.

Portparol MUP-a Republike Srpske Mirna Šoja izjavila je Srni da su načelnik opštine Brod Č. M. i direktor Direkcije za razvoj opštine Brod M. B. slobode lišeni zbog sumnje da su počinili produženo krivično djelo primanja mita na štetu firme iz Dervente, radi dobijanja posla izgradnje bazena u Brodu.

Po nalogu Specijalnog tužilaštva Republike Srpske juče su pripadnici Uprave Kriminalističke policije MUP-a Srpske zbog osnovane sumnje da su počinili krivično djelo primanja mita lišili slobode Milovana Čereka i Boru Miloševića.