{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Đokić: Aleksandra Pandurević nije slušala šta sam rekao za Zakon o javnim nabavkama

S
22.7.2018. u 20:53
14
14
Đokić: Aleksandra Pandurević nije slušala šta sam rekao za Zakon o javnim nabavkama
14
Đokić: Aleksandra Pandurević nije slušala šta sam rekao za Zakon o javnim nabavkama
Foto: E. H./Klix.ba
Ministar industrije, energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić izjavio je danas da nikada nije rekao da postoji problem sa Zakonom o javnim nabavkama u vezi sa radom radom Termoelektrane u Gacku, kako to tvrdi potpredsjednica SDS-a Aleksandra Pandurević, nego da je problem u njegovoj primjeni.
"Mislim da potpredsjednica SDS-a Aleksandra Pandurević, ili već neko ko je za nju pripremio tu informaciju, nije uopšte ni slušala šta sam ja rekao", kaže Đokić.

On je rekao novinarima u Pelagićevu da u vezi sa Zakonom o javnim nabavkama postoje vrlo komplikovane procedure, posebno u dijelu kada se razmatraju žalbe, što jako dugo traje.

"A onda imamo problem kada se rješava po upravnom sporu koji su Rudnik i Termoelektrana /RiTE/ u Gacku pokrenuli nakon što je Odbor za žalbe BiH donio određena rješenja. Prema tome, ja nisam rekao da je problem sa Zakonom, nego u pogledu primjene zakona i onoga što on nalaže", rekao je Đokić.

On je istakao da su to vrlo komplikovane i duge procedure koje često dovode do zastoja u realizaciji vrlo važnih projekata i prioriteta koje ti projekti imaju u sebi.

"Ja mislim da je to vjerovatno iskorišteno sa nekim drugim ciljevima da se to tako shvati kako je Pandurević shvatila, a ja sam vrlo jasno rekao šta je cilj naše intervencije i mog odlaska u Gacko", rekao je Đokić.

On podsjeća da je rekao da je Vlada odlučila i traži od rukovodstva RiTE Gacko da obezbijedi hitno preduzimanje svih mjera koje im stoje na raspolaganju, u skladu sa zakonom.

"Nas ne zanima kako će to oni raditi, šta će raditi. Važno je da poštuju zakone i da obezbijede normalnu proizvodnju i dovoljne količine električne energije, onoliko koliko je to bilansom za ovu godinu planirano", rekao je Đokić.

Pandurević je izjavila jučer da nije tačna tvrdnja ministra Đokića da je Zakon o javnim nabavkama kriv za to što je rad Termoelektrane Gacko doveden u pitanje.

Pandurević kaže da su, povodom ove tvrdnje ministra Đokića, ljudi iz energetskog sektora, "Elektroprivrede Republike Srpske" i Termoelektrane Gacko dostavili SDS-u kompletnu dokumentaciju koja govori suprotno.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: