Nakon sniježnih padavina
0

Đipa: Zimske službe rade od sinoć, na terenu 25 vozila i 150 radnika

Piše: D. B.
(Foto: Klix.ba)
Sniježne padavine su jučer u poslijepodnevnim satima prekrile Sarajevo uprkos tome što je stiglo proljeće. Zimska služba KJKP Rad je na terenu od ponedjeljka navečer i radi na uklanjanju snijega i poledice.

Ugovor sa investitorima koji finansiraju Zimsku službu KJPK Rad je istekao 15. marta, a zbog novog snijega je Služba ponovo aktivna, uz odobrenje nekih od investitora. Glasnogovornik KJPK Rad Ahmed Đipa tvrdi da su svi zadaci ispunjeni.

"Zimska služba je u funkciji od sinoć, a na teren je izašlo 25 specijalnih vozila i 150 radnika, koji rade na uklanjanju snijega i poledice. Prohodne su saobraćajnice 1. i 2. prioriteta te one za koje smo dobili investitora. Do 15. marta je vrijedio ugovor s našim investirorima, a nakon što je snijeg počeo padati, dobili smo odobrenje da izađemo na teren. Naši investitori su Direkcija za ceste te općine Stari Grad, Centar, Novo Sarajevo i Novi Grad. Padinski dijelovi i ulice koje nisu očišćene ili nisu u našoj nadležnosti ili nemamo odobrenje investitora za njih. Pritužbe, dakle, ne trebaju ići na našu adresu, jer smo sve svoje zadatke ispunili. Treba napomenuti i da ulice u općinama Vogošća, Ilijaš, Ilidža i Hadžići nisu u našoj nadležnosti", izjavio je Đipa za portal Klix.ba.