Nesreća na skijanju
52

Djevojka povrijeđena na Bjelašnici helikopterom prebačena na KCUS

Piše: A. Z.
Djevojka koje je povrijeđena prilikom skijanja na lokalitetu Kabalova na Bjelašnici izvučena je helikopterom Oružanih snaga BiH i prebačena na KUM Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu.

Podsjećamo, otac 29-godišnje djevojke u 12 sati je prijavio Operativnom centru Federalne uprave civilne zaštite da je njegova kćerka pala sa stijene tokom skijanja, te da je zadobila povrede kičme. Teren na kojem je djevojka pala je bio nepristupačan i veoma opasan, zbog čega je zatražen helikopter OSBiH.

Iz FUCZ-a su nam kazali da je ljekar iz helikoptera spušten do djevojke te da je ona nakon imobilizacije vertikalnim transportom prebačena u helikopter kojim je prevezena na Klinički centar Univerziteta u Sarajevu.

Istovremeno, u akciju spašavanja bili su uključeni pripadnici FUCZ, Gorske službe spašavanja Sarajevo, a na mjesto nesreće upućeni su i ekipa Hitne pomoći te policija.

Iz GSS-a su kazali da su se u blizini terena na kojem je pala djevojka i ranije dešavale nesreće, a jedna od njih je i ona u kojoj je prošle godine poginuo alpinista Dragi Novaković.