{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Djevojčici koja je preživjela dvije kliničke smrti potrebna pomoć za odlazak na operaciju

23.3.2015. u 09:22
522
28
Djevojčici koja je preživjela dvije kliničke smrti potrebna pomoć za odlazak na operaciju
522
Udruženje "Herić Bemir sa Duner i humanitarcima“ pokrenulo je akciju prikupljanja novčanih sredstava kako bi četrnaestogodišnja djevojčica Majda Osmanović iz Podgorja kod Banovića otišla u junu na operaciju u Beč. Za operaciju je potrebno 20.000 eura, a njena porodica u kojoj je samo otac zaposlen nije u mogućnosti osigurati neophodna novčana sredstva.
Majda Osmanović je do sada imala deset operacija zbog tumora na kičmenoj moždini, usljed čega su joj otkazala oba bubrega. Prije šest mjeseci majka joj je darovala bubreg kako bi Majda koliko-toliko normalno živjela.

Otkako je počela njena borba sa opakom bolešću, Majda Osmanović je imala dvije kliničke smrti. Njena hrabrost je neopisiva, a njena volja za životom potakla je pomenuto udruženje i sve ljude dobre volje da joj pomognu.

Porodica Osmanović nije u mogućnosti osigurati 20.000 eura za Majdinu operaciju u Beču kojom bi se njena stopala vratila u prirodno stanje. Naime, usljed tumora na kičmi stopala četrnaestogodišnje djevojčice su okrenuta u suprotne strane.

Inače, Udruženje "Herić Bemir sa Duner i humanitarcima“ postoji odnedavno, odnosno poslije tragične smrti Bemira Herića, koji je poginuo u stravičnoj saobraćajnoj nesreći. Herić je u januaru 2015. godine osnovao Udruženje "Duner humanitarci“, ali nije dočekao dan kada će udruženje biti upisano u sudski registar. Nakon tragične smrti odlučeno je da se nazivu udruženja doda njegovo ime i prezime.Udruženje je uspjelo osigurati prevoz Majde Osmanović do Beča i nazad, ali nedostaje još novca kako bi se u junu obavio operativni zahvat.

Ukoliko želite pomoći Majdi Osmanović to možete učiniti preko žiroračuna u Raiffisen banci. Swift kod je: RZBABA2S, IBAN kod: BA391612000096097714.

Dodatne informacije možete dobiti i na Facebook pageu udruženja.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: