{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Djevojčica koja je pobijedila rak uputila pismo Zmajevima: Vratili ste nam nadu u bolje sutra

23.5.2014. u 11:36
281
2
Djevojčica koja je pobijedila rak uputila pismo Zmajevima: Vratili ste nam nadu u bolje sutra
281
Djevojčica Ajla koja je u svojim mladim godinama preživjela borbu s opakom bolešću - rakom, sad svoje slobodno vrijeme provodi pomažući drugoj djeci u njihovoj borbi. No, nađe vremena i za druge stvari. Vatreni je navijač Nogometne reprezentacije BiH i ima veliku želju da se upozna i druži sa našim Zmajevima.
Ajlina soba
Ajlina soba


Redovno prati sve njihove utakmice i treninge i u pismu koje je napisala, a posvećeno je njima, kaže kako joj je najveća želja da, osim da ostane zdrava, provede barem 15 minuta s njima.

"Najdraži Zmajevi, ja sam Ajla, djevojčica koja je u ranom djetinjstvu prebolovala karcinom i izborila svoju najveću životnu bitku. Iako sam djevojčica, uživam u nogometu i veliki sam fan naše drage 'Repke'. Moja soba je sva u znaku Reprezentacije, pratim sve vaše utakmice, bilježim rezultate, prisustvujem treninzima. Najveća sreća je gledati vas na Bilinom Polju. Iako je moj otac invalid, nije mu teško odvesti me na svaku utakmicu sa kartama za koje se moja majka junački izbori. I moja mlađa sestra je uz mene zavoljela fudbal, tako da imam s kim komentarisati vaše uspjehe", navodi na početku pisma Ajla.

Dalje navodi koliko želi da ih upozna i druži se s njima, a pismo je napisala nakon jednog od treninga.

"Nikada vjerovatno nećete shvatiti koliko nam značite, jer vi ste vratili nadu u bolje sutra, nadu da će i ova naša domovina ugledati svjetlo na kraju tunela. Ovaj plasman u Brazil, na svjetsku smotru najvažnije sporedne stvari na svijetu, nikada vam nećemo zaboraviti. I sami znate kakva je situacija u ovoj nam jednoj i jedinoj domovini, i pored svih nedaća koliko je narod spreman učiniti za vas… Puni stadioni i ulice nakon svake vaše utakmice to i dokazuju. Hvala vam što nas predstavljate u najboljem mogućem svjetlu, hvala vam što ste tu i što ste baš vi naši Zmajevi koji svim snagama vuku ovu zemlju ka nebu, ka slobodi, ka boljem sutra. Želim da vas zamolimo da ostanete složni, da kao braća idete u Brazil i da pokažete ovom jadnom, bezdušnom svijetu ko smo i šta smo kada proradi inat silan bosanski. Mi, navijači, ne tražimo puno, samo ostavite srce na terenu, sjetite se da igrate za stotine hiljada napaćenih Bosanaca i Hercegovaca, da igrate za svoje pretke, svoju domovinu. Oprostite nam kada previše petljamo nos tamo gdje mu nije mjesto, kada se miješamo u selektorov posao, kada smo svi fudbalski stručnjaci, ali jednostavno, mi nismo navikli da nam se nešto dobro dešava i bojimo se da se sve ovo ne bi srušilo kao i sve do sada... Zato, dragi naši Zmajevi, kada zakoračite na Marakanu, sjetite se naših Zlatnih Ljiljana, naših boraca, šehida, vjernih navijača, zaigrajte za nas i učinite nas ponosnim kao i uvijek do sada.. Omogućite da ova napaćena zemlja okusi slast pobjede, jer Vi to možete i mi vjerujemo u Vas. A sada pojedinačno...

- Sajo, gigantu bosanski, riječ hvala je jedino što mogu reći, a Vi zaslužujete mnogo više.
- Generale, hvala za sve, za borbu, za zalaganje i sretno u novom poslu.
- Ostalim članovima stručnog štaba, puno sreće, Zmajeve nam spremite najbolje što znate.
- Asmire, kralju naš... Brani pametno, hladne glave, ma onako kako samo ti znaš.
- Spaha, kapitenu nezamjenjivi, priđi nam nekad na treningu, bar nam mahni. bori se bespoštedno kao i do sad.
- Bića, šmekeru sa najjačom frizurom, nemoj se samo šišati i sve će biti dobro, vjerujemo u to.
- Sejo i Sejo, čuvajte nam se tenkovi naši, zamislite da vodite bitku života i ne dozvolite da vas protivnik pobijedi.
- Menso i Avdo, poletite Zmajevi, visoko u nebo, i učinite da svijet osjeti vaš bijes..
- Miske, Pjana, Hare, šta reći za našeg brilijanta, Malog Princa i neizostavnog sarajevskog šmekera, pamet u glavu, nemojte zaluditi one djevojke, nego igrajte, igrajte hrabro i bespoštedno momci.
- Lula, Izete, naši ‘nogati’ Zmajevi, trčite brže nego ikada prije, pokosite one prgave Argentince..
- Vedatore i Dijamantu, vama samo jedno, postižite golove kao da pucate u najvećeg neprijatelja, sjetite se svih nas i naše radosti..
- Jasmine, Avdukiću, Tino, Mume, Ogi, Zuka, Anele, Višća, Ibro, Toni sretno momci, dostojno odigrajte baš kao pravi Zmajevi, za svoju domovinu, za svoj narod.
- Ljekari, terapeuti, stručno osoblje, vama želim da imate što manje posla i da zajedno slavimo naš rezultat.. Još jednom hvala vam za sve, sretno i učinite nas ponosnim", zaključila je Ajla.

Iz Udruženja "Srce za djecu koja boluju od raka" objavili su ovo pismo u nadi da će doći do nekog od reprezentativaca i ispuniti želju njihovom vjernom navijaču koja ih je bodrila tokom svih godina, u bolesti i zdravlju.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: