Desetogodišnja Ajlin
2k

Djevojčica iz Sarajeva prodavala narukvice da bi djeci sa poteškoćama u razvoju platila odlazak u zoološki vrt

I. M.
Foto: Centar "Vladimir Nazor"
Foto: Centar "Vladimir Nazor"
Desetogodišnja djevojčica Ajlin Pašalić, učenica OŠ "Hrasno", posljednje dane raspusta provela je praveći narukvice od perli, a novcem koji je zaradila odlučila je platiti autobuske karte djeci.

"Vratila sam se s priprema s Vlašića na koje sam išla sa karate klubom 'Respect' i nepotrošeni novac sam dala za kupovinu materijala za izradu narukvica. Željela sam učiniti neku dobru stvar. Nekada roditelji nemaju dovoljno vremena da odu s djecom do zoološkog vrta, jer su preokupirani obavezama. Zato sam željela drugare iz vrtića 'More nade' Centar 'Vladimir Nazor' počastiti odlaskom u zoološki vrt", rekla je Ajlin za Klix.ba.

Ona je izrađene narukvice prodavala na Vilsonovom šetalištu kako bi djecu iz vrtića počastila izletom.

"Posjetile su me i drugarice Dalia i Lejla. Uspješno sam provela svoju ideju u djelo. Prodala sam narukvice, koje su moj ručni rad i obezbijedila im besplatan prevoz autobusom do zoološkog vrta vrta 'Bambi'", rekla je.

Mala Ajlin kaže da je sretna i ponosna zbog ove aktivnosti i jučer je zajedno sa svojim prijateljima otišla u zoo vrt.

Zoološki vrt je odlučio da obezbijedi besplatan ulaz djeci iz vrtića, a uposlenici su spremno dočekali djecu. Za njih su pripremili radionice, organozovali razgledanje životinja i jahanje konja.

Mesnica "Hodžić" kao partner ZOO "Bambi" djecu je počastila ćevapima i tortom.

Ideja desetogodišnje Ajlin Pašalić uljepšala je dan djeci s poteškoćama u razvoju iz vrtića "More nade". Njoj se zahvalila i direktorica Maida Idrizović koja je poručila da se ovakve posjete i izleti mnogo znače djeci.

"Važno je da se ove aktivnosti uvedu u plan svakodnevnih aktivnosti i da se obezbijedi besplatan način finansiranja", rekla je ona.