{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Đevđelija: Postavljena ograda na makedonskoj južnoj granici

A
29.11.2015. u 11:31
0
8
Đevđelija: Postavljena ograda na makedonskoj južnoj granici
0
Đevđelija: Postavljena ograda na makedonskoj južnoj granici
Foto: AFP
U večernjim satima stanje na makedonskoj južnoj granici bilo je mirno, nakon što je u poslijepodnevnim satima došlo do sukoba između migranata i makedonske policije. Migranti su bacali kamenje na policiju i tom prilikom bilo je povrijeđeno 18 pripadnika makedonske policije.
Armija Republike Makedonije je jučer počela sa podizanjem ograde visine 2,5 metara s ciljem da djeluje preventivno i spriječi nasilan ulazak migranata na makedonsku teritoriju. Migranti koji ne dolaze iz zemalja u kojima se ratuje danima su već zaglavljeni na samoj makedonskoj južnoj granici, jer je od 19. novembra Makedonija počela primjenjivati selektivni pristup za prelazak granice.

"Zaglavljeni" migranti ipak, nisu odustali od svojih namjera da pređu makedonsku granicu i nastave put prema zemljama Evropske unije.

Odluka za postavljanje ograde donesena je od strane Koordinacionog tijela za rukovođenje migrantskom krizom.

Prije dvije sedmice Vijeće za nacionalnu bezbjednost Republike Makedonije nakon svog zasjedanja zadužilo je Armiju Republike Makedonije da započne s pripremnim aktivnostima za postavljanje ograde na južnoj granici.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: