Amir Zukić
0

"Djelo Alije Izetbegovića i danas je živo"

FENA
Djelo Alije Izetbegovića i danas je živo. To je ličnost s bogatim životnim putem, putem u koji je uvijek bila satkana tolerancija, demokratija, strpljenje i vizija boljega i naprednijeg društva, izjavio je u nedjelju za Fenu generalni sekretar SDA Amir Zukić u povodu pete godišnjice smrti osnivača SDA i prvog predsjednika Predsjedništva nezavisne BiH.

Za Stranku demokratske akcije, čiji je Izetbegović bio osnivač, smjernice i put koji je on utro bit će i dalje ideja vodilja. Ali djelo Alije Izetbegovića sigurno prelazi okvire SDA i same BiH, smatra Zukić.

On navodi da je nedavno bio gost na Kosovu, gdje su mu određeni visokopozicionirani političari izvan SDA rekli da je Izetbegovićev način vođenja i promišljanja vodilja kuda oni treba da streme.

I simpozij koji je nedavno održan u Istanbulu i nizu drugih zemalja daje internacionalnu sliku o liku i djelu Alije Izetbegovića.

"Sigurno je velika praznina što ga nema, ali njegova djela, razmišljanja, govori i savjeti koje je dao svojim saradnicima daju nam put kuda treba da idemo i kako treba da se ponašamo", kazao je Zukić.