{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Djelimični rezultati glasova poštom za Predsjedništvo BiH

F
7.10.2010. u 18:23
0
6
Djelimični rezultati glasova poštom za Predsjedništvo BiH
0
Djelimični rezultati glasova poštom za Predsjedništvo BiH
Foto: Fotoservis
Centralna izborna komisija (CIK) BiH objavila je danas poslijepodne na svojoj web stranici djelimične rezultate iz Glavnog centra za brojanje glasova pristiglih putem pošte za Predsjedništvo BiH.
Kada su u pitanju kandidati za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH, Haris Silajdžić iz Stranke za Bosnu i Hercegovinu ima važećih 1.743 glasa; Fahrudin Radončić iz Savez za bolju budućnost BiH 619 glasova; Bakir Izetbegović iz Stranke demokratske akcije 478 glasova.

Slijede Ibrahim Đedović, kandidat Demokratske narodne zajednice BiH sa 138 glasova; Mujo Demirović iz BPS - Sefer Halilović sa 76; Đemal Latić iz Stranka demokratske aktivnosti A-sda sa 51; Ibrahim Spahić iz Građanske demokratske stranke BiH sa 27, te nezavisna kandidatkinja Aida Jusić i kandidat Bosanske stranke BOSS Izudin Kešetović sa po 24 glasa.

Kada je riječ o kandidatima za hrvatskog člana Predsjedništva BiH,
Željko Komšić iz Socijaldemokratske partije BiH ima važećih 1.405 glasova; Borjana Krišto iz Hrvatske demokratske zajednice BiH 504; Martin Raguž iz Hrvatske Koalicije HDZ 1990 - HSP BiH 270 glasova.

Slijede Jerko Ivanković-Lijanović iz Narodne stranke Radom za boljitak sa 39; neovisni kandidat Pero Galić sa 27; neovisni kandidat Ferdo Galić sa pet i neovisni kandidat Mile Kutle sa četiri glasa.

Za srpskog člana Predsjedništva BiH, kandidat Mladen Ivanić iz Koalicije “Zajedno za srpsku” osvojio je 4.017 važećih glasova; Rajko Popović iz Saveza da demokratsku srpsku 2.003. glasa i Nebojša Radmanović iz SNSD-SP 740 glasova.

Ovo su djelimični rezultati iz Glavnog centra za brojanje glasova pristiglih putem pošte za Predsjedništvo BiH koje je CIK objavio iza 16 sati.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: