Radost za mališane
223

Djeda Mrazovi i Mrazice na biciklima ispunili blagdanskom čarolijom ulice Mostara

G. Š.
(Foto: G. Š./Klix.ba)
Tradicionalna biciklijada Djeda Mrazova, ali i Mrazica, danas je mostarske ulice ispunila blagdanskom čarolijom a najveću radost pojava omiljenih likova iz blagdanskih priča izazvala je među najmlađim građanima kojima su dijeliti slatkiše i prigodne darove.

Veselu povorku jedanaestu godinu za redom u povodu božićnih blagdana i novogodišnjih praznika organizirao je Biciklistički klub Mostar u saradnji s Udrugom za promociju biciklizma "Hercegovina Bike".

Jedan od organizatora Toni Zorić ističe da je cilj ove manifestacije obogatiti blagdanske sadržaje kojima se podjednako raduju sve generacije, a da su uspjeli pokazuje veliki broj učesnika.

"Preko stotinu je učesnika i dosta me veseli što ima jako velik broj djece i roditelja koji su došli da nas pozdrave", kazao je Zorić.

Koliko je ova manifestacija značajna govori nam i Mario Marić koji učestvuje u manifestacije od prvog dana, jer danas zbog povreda ne može voziti, ali je obukao odijelo Djeda Mraza i učestvovao u druženju, te se fotografirao s gradskim mališanima i dijelio i im slatkiše.

Alma Okić Galešić osmu godinu za redom učestvuje u ovoj manifestaciji i kaže da je svake godine sve ljepše biti učesnik ove velike decembarske priče u Mostaru.

"Djeca izlaze na ulice, a nama je stvarno zadovoljstvo vidjeti osmijeh na njihovim licima kad im dijelimo slatkiše", kazala je jedna od veselih Djeda Mrazica iz Mostara.

U biciklijadi su mogli učestovati svi oni koji se prigodno obuku, pa makar samo stavili kapu Djeda Mraza,a krenula je sa s Ronda, preko gradskog šetališta do Španskog trga, te se nastavila preko Bulevara narodne revolucije, Lučkog mosta, ulicom Maršala Tita te, nizajući ulice i mostove grada na Neretvi, vratila se ponovo na polaznu tačku.

Druženje se nastavlja u Zimskom gradu "Adventu" na gradskom šetalištu uz muziku i božićno-novogodišnje delikatese gdje se građani fotografiraju s omiljenim likom blagdanske čarolije ovog decembra.