{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Djeda Mrazovi i Mrazice na biciklima darovali Mostaru prazničnu čaroliju

Piše: R. D./Klix.ba
16.12.2018. u 13:17
23
64
Djeda Mrazovi i Mrazice na biciklima darovali Mostaru prazničnu čaroliju
23
Tradicionalna biciklijada Djeda Mrazova, ali i Mrazica, dala je mostarskim ulicama ove nedjelje pranični štih. Organizirao ju je Biciklistički klub Mostar u saradnji s Udrugom za promociju biciklizma "Hercegovina Bike", a sve povodom božićnih i novogodišnjih praznika.
Toni Zorić, predsjednik Biciklističkog kluba Mostar, kaže kako je sretan da vidi mnogo ljudi, a posebno jer se vozi kroz cijeli grad i darova najmlađe.

"Grad Mostar nam je osigurao druženje na kraju, a najmlađi će dobiti i besplatnu vožnju", kazao je Zorić.

Jedan od djedica bio je i Mario Marić, a kaže kako je ova već sad tradicionalna manifestacija njihov doprinos da Mostar dobije blagdanski duh.

"Mostarci su zainteresovani za ovu našu bicciklijadu, bilo je ranijih godina i više ljudi, ali aktivnosti idu i dalje", kazao je Marić.

Ivana Drežnjak prvi je put učestovala na Biciklijadi Djeda Mrazova, kaže da je tu jer ona unosi božićni i novogodišnji duh u grad.

"Ja to želim podijeliti sa svojim djetetom", kazala je Ivana.

U biciklijadi su mogli učestovati svi oni koji se prigodno obuku, pa makar samo stavili kapu Djeda Mraza, a krenula je tačno u podne iz Zimskog grada Winterville na mostarskom Šetalištu te, nizajući ulice i mostove grada na Neretvi, vratila se ponovo na polaznu tačku.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: