{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Djeda Mraz je postao simbol borbe za sekularni karakter države

F
28.12.2009. u 14:25
0
98
Djeda Mraz je postao simbol borbe za sekularni karakter države
0
Djeda Mraz je postao simbol borbe za sekularni karakter države
Foto: Almir Panjeta/Sarajevo-x.com
Nevjerovatno je da je u zemlji makar nominalno demokratskoj Djeda Mraz kontroverzna tema. Nažalost, u našem slučaju Djeda Mraz je postao simbol borbe za sekularni karakter države, navodi se u izjavi gradonačelnika Grada Sarajeva Alije Behmena i njegovih zamjenika Igora Kamočajia i Miroslava Živanovića.
Uklanjanje plakata koji su najavljivali Djeda Mraza je poruka da zabrana ne važi samo u Javnoj ustanovi "Djeca Sarajeva" nego i izvan nje. To je vrlo jasna poruka da će oni koji danas ukidaju Djeda Mraza sutra ulaziti u domove građana Sarajeva i kontrolirati koje televizijske programe gledaju. Ako je danas sumnjiv Djeda Mraz, sutra će biti sumnjiv svako ko ima televizijsku antenu, navodi se u izjavi čelnika Grada Sarajeva.

I ovaj posljednji pokušaj progona Djeda Mraza treba konačno nazvati pravim imenom: nasrtaj bez presedana na građanske slobode i prava. Mi smo djeci upriličili susret s Djeda Mrazom i tako će biti sve dok SDP ima vlast u gradu, poručili su čelnici Grada, saopćio je danas medijima zamjenik gradonačelnika Igor Kamočaji.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: