Grad Sarajevo
0

Djeda Mraz je postao simbol borbe za sekularni karakter države

FENA
Foto: Almir Panjeta/Sarajevo-x.com
Foto: Almir Panjeta/Sarajevo-x.com
Nevjerovatno je da je u zemlji makar nominalno demokratskoj Djeda Mraz kontroverzna tema. Nažalost, u našem slučaju Djeda Mraz je postao simbol borbe za sekularni karakter države, navodi se u izjavi gradonačelnika Grada Sarajeva Alije Behmena i njegovih zamjenika Igora Kamočajia i Miroslava Živanovića.

Uklanjanje plakata koji su najavljivali Djeda Mraza je poruka da zabrana ne važi samo u Javnoj ustanovi "Djeca Sarajeva" nego i izvan nje. To je vrlo jasna poruka da će oni koji danas ukidaju Djeda Mraza sutra ulaziti u domove građana Sarajeva i kontrolirati koje televizijske programe gledaju. Ako je danas sumnjiv Djeda Mraz, sutra će biti sumnjiv svako ko ima televizijsku antenu, navodi se u izjavi čelnika Grada Sarajeva.

I ovaj posljednji pokušaj progona Djeda Mraza treba konačno nazvati pravim imenom: nasrtaj bez presedana na građanske slobode i prava. Mi smo djeci upriličili susret s Djeda Mrazom i tako će biti sve dok SDP ima vlast u gradu, poručili su čelnici Grada, saopćio je danas medijima zamjenik gradonačelnika Igor Kamočaji.