{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


"Djecu slati na ekskurzije u Mostar, Neum, Trebinje, Jajce..."

7.5.2012. u 11:11
38
0
"Djecu slati na ekskurzije u Mostar, Neum, Trebinje, Jajce..."
38
"Djecu slati na ekskurzije u Mostar, Neum, Trebinje, Jajce..."
Udruženje "Obrazovanje gradi BiH" je uputilo apel Ministarstvu obrazovanja i nauke Kantona Sarajevo da djecu zbog teške materijalne situacije šalju u neke od prelijepih gradova BiH.
Ovih dana se Udruženju "Obrazovanje gradi Bosnu i Hercegovinu" obratilo više roditelja sa zahtjevom da Udruženje pomogne plaćanje ekskurzije djeci sa 650 KM.

"Nama, u Udruženju, je neprimjereno da u teškoj materijalnoj situaciji škole organizuju ekskurzije van Bosne i Hercegovine, a da djeca nisu nikada bila npr. u Bihaću, Jajcu, Banjoj Luci, Sarajevu, Mostaru, Neumu, Trebinju...", navodi se u saopštenju Udruženja OG BiH.

Iz tih razloga apeluju na Ministarstvo obrazovanja i nauke Kantona Sarajevo i drugih kantona u Federaciji BiH da u okviru svojih nadležnosti, usmjere škole na planiranje i organizovanje ekskurzija na teritoriji Bosne i Hercegovine i to iz najmanje dva razloga: da djeca upoznaju historijske, kulturne i privredne vrijednosti sopstvene države i da troškove ekskurzije svedu na nivo kako bi ih mogli platiti oni sa minimalnim primanjima.

"U narodu je uvriježena misao – upoznaj svoju zemlju da bi je više volio", navode iz Udruženja.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: