Pjesma i zabava
1

Dječija olimpijada u Kiseljaku oduševila stotine mališana

Klix.ba
Djeca su u subotu doslovno okupirala središte Kiseljaka i cijeli dan svojim smijehom, pjesmama i navijanjem pravila ugodnu atmosferu.

Stotine djece se odazvalo pozivu na Dječiju olimpijadu. koja je u organizaciji udruge Arka i Općine Kiseljak po drugi put održana u ovom bh. gradu. Riječ je o cjelodnevnom sportskom takmičenju za osnovnoškolce u kojem je nastupilo svih devet škola koje na području općine Kiseljak, a to su OŠ Brestovsko, OŠ Kiseljak, OŠ Kiseljak 1 Područna škola Bilalovac, OŠ Gromiljak, OŠ Lepenica, OŠ Kiseljak 1 Centralna škola Hrastovi, OŠ Kiseljak 1 Područna škola Gromiljak, OŠ Kiseljak 1 Kiseljak i OŠ Zabrđe.

Sve su škole imale svoje predstavnike u disciplinama sprint, nogomet za dječake i djevojčice, skok udalj, bacanje lopte i potezanje konopca. dok je za njihove kolege, ali i svu drugu djecu te posjetitelje priređen zaista odličan program i zabava, od raznih maskota, igara, mini golfa, pravljenja balona pa do kreativnih radionica. Za dobru muziku osim Valantine Vidović zaduženi su bili i mladi muzičari učiteljice Marijane Budimir, inače polaznici "Kisstar festivala" koji svoje peto izdanje ima upravo naredne sedmice.

Male olimpijce tokom dana je zagrijavao fitness trener Nenad Barić, a pobjednicima u svim kategorijama dodijeljene su i medalje. Prema riječima organizatora, bilo je teško odrediti koja je škola najuspješnija jer su svi takmičari dali sve od sebe te je cijelo takmičenje proteklo u sportskom duhu.

Olimpijadu je paljenjem olimpijske baklje otvorio nogometaš Marin Galić.

Pod sloganom "Djeca olimpijci,roditelji darivatelji u toku dana je u saradnji s Crvenim križem održana i akcija darivanja krvi.

Organizatori osim sponzorima i pokroviteljima, zahvaljuju i svim volonterima, nastavnicima i učiteljicama koji su sudjelovali te najavljuju kako će se projekt definitivno nastaviti i narednih godina.