{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Dječija nedjelja: Rođendanska zabava i poklon paketići za djecu

A
3.10.2015. u 15:40
0
0
Dječija nedjelja: Rođendanska zabava i poklon paketići za djecu
0
Povodom obilježavanja Dječije nedjelje NVO altruista Svjetlo je za 20 djece čiji su roditelji osobe s umanjenim sposobnostima, organizovalo je rođendansku zabavu, a potom su podijeljeni i paketići sa torbama i školskim priborom.


Događaj se realizira zahvaljujući Fondaciji Kirba Simon iz Sjedinjenih Američkih Država, a povod je obilježavanja Dječije nedjelje.

"Samohrana sam majka. Imam sina koji ide u treći razred osnovne škole. Živim u kući sa mojim roditeljima. Jedina primanja su mi 120 konvertibilnih maraka, naknada za čekanje na posao. Lošeg sam zdravstvenog stanja pa moram kupovati i lijekove. Najviše bih voljela kada bih mogla dobiti posao i zarađivati novac za porodicu", kazala je Adaleta Bajrić.Osobe s lakim umanjenim sposobnostima, zasnivaju porodicu, imaju svoju djecu, te se susreću sa različitim potrebama i problemima koje sami ne mogu savladati.

U NVO altruista Svjetlo evidentirano je 18 osoba s lakim umanjenim sposobnostima koji imaju 28 djece. Niko od roditelja nije zaposlen, a šest porodica su samohrane majke. Porodice uglavnom žive u roditeljskim kućama, a dvije porodice su podstanari.Organizacijom ovog događaja žele skrenutu pažnju javnosti na postojanje i potrebe osoba s umanjenim sposobnostima koji imaju svoju djecu, a za koje ne postoji društvena briga.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: