|

Dječak velikog srca: Slijepi Denis Barta skupljao novac za pomoć djeci iz poplavljenih mjesta

Dječak velikog srca: Slijepi Denis Barta skupljao novac za pomoć djeci iz poplavljenih mjesta
389
Klix.ba
31.5.2014. u 17:38
20
komentara
389

dijeljenja
1/6 Foto: Edin Hadžihasić/Klix.ba
2/6 Foto: Edin Hadžihasić/Klix.ba
3/6 Foto: Edin Hadžihasić/Klix.ba
4/6 Foto: Edin Hadžihasić/Klix.ba
5/6 Foto: Edin Hadžihasić/Klix.ba
6/6 Foto: Edin Hadžihasić/Klix.ba
Slijepi i bolesni dječak iz Sarajeva Denis Barta koji godinama ne uspijeva prikupiti novac za svoje izlječenje, organizovao je humanitarni koncert danas ispred sarajevske Katedrale kako bi prikupio novac za djecu s poplavljenih područja naše zemlje.
Naša portal objavljivao je nekoliko apela o ovom dječaku velikog srca koji boluje od epilepsije, autističan je i slijep. No to ga nije spriječilo da ulaže u sebe, bori se za svoj život a sada i život druge djece.

"Denis me je pitao: 'Mama, zašto su poplave', ja sam mu rekla: ' Zato što su se rijeke izlile i sad su ljudi ostali bez domova'. Njegova ideja je bila da se napravi koncert za djecu koja su ostala bez domova jer moj Denis ima šta da jede, a njima je teško. Ovo je Denisov limit. Uprkos svim problemima pokazao je da je muzika njegova duša i njegovo svjetlo", rekla je za naš portal majka Eldina Barta koja je najveća Denisova podrška.


Rijetko ko je prošao pored Katedrale, a da nije zastao da posluša anđeoski glas ovog dječaka. Neki su dali svoj doprinos ubacivši novac u kutiju, a neki su kupili i CD.

Denis će i sutra od 15 do 16 sati na istom mjestu održati koncert za koji mu je dozvolu dao načelnik Općine Stari Grad Ibrahim Hadžibajrić.
Prijavi grešku


Komentari (20)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...