BiH
389

Dječak velikog srca: Slijepi Denis Barta skupljao novac za pomoć djeci iz poplavljenih mjesta

Klix.ba
(Foto: Edin Hadžihasić/Klix.ba)
Slijepi i bolesni dječak iz Sarajeva Denis Barta koji godinama ne uspijeva prikupiti novac za svoje izlječenje, organizovao je humanitarni koncert danas ispred sarajevske Katedrale kako bi prikupio novac za djecu s poplavljenih područja naše zemlje.

Naša portal objavljivao je nekoliko apela o ovom dječaku velikog srca koji boluje od epilepsije, autističan je i slijep. No to ga nije spriječilo da ulaže u sebe, bori se za svoj život a sada i život druge djece.

"Denis me je pitao: 'Mama, zašto su poplave', ja sam mu rekla: ' Zato što su se rijeke izlile i sad su ljudi ostali bez domova'. Njegova ideja je bila da se napravi koncert za djecu koja su ostala bez domova jer moj Denis ima šta da jede, a njima je teško. Ovo je Denisov limit. Uprkos svim problemima pokazao je da je muzika njegova duša i njegovo svjetlo", rekla je za naš portal majka Eldina Barta koja je najveća Denisova podrška.

Rijetko ko je prošao pored Katedrale, a da nije zastao da posluša anđeoski glas ovog dječaka. Neki su dali svoj doprinos ubacivši novac u kutiju, a neki su kupili i CD.

Denis će i sutra od 15 do 16 sati na istom mjestu održati koncert za koji mu je dozvolu dao načelnik Općine Stari Grad Ibrahim Hadžibajrić.