BiH
5

Djeca se družila s načelnikom Jasminom Imamovićem

Piše: D. Brkić
(Foto: Darko Zabuš/Klix.ba)
Tuzlanski načelnik Jasmin Imamović i Općina Tuzla od 2001. godine organizuju druženje sa djecom iz Doma bez roditeljskog staranja i djece sa posebnim potrebama u povodu prvomajskog praznika.

Tako je i danas na kompleksu Pannonice u Tuzli organizovano druženje djece iz Doma bez roditeljskog staranja i djece sa posebnim potrebama okupljenih u udruženjima Koraci nade, korak po korak, Majke hendikepirane djece, Zavoda za odgoj i obrazovanje osoba sa smetnjama u psihičkom i tjelesnom razvoju, Centra za obrazovanje, vaspitanje i rehabiltaciju slušanja i govora, URODIOL i Udruženja građana oštećenog vida.

"Mi njegujemo ovo druženje koje je već preraslo u tradiciju. Imamo jedno druženje prije novogodišnjih praznika i ovo prvomajsko. Danas smo sa djecom kojoj se tokom cijele godine treba ukazivati pažnja i jako nas raduje što ih vidimo sretne i zadovoljne. Njima zaista treba malo pažnje da budu sretni", kaže Jasmin Imamović.

Njemu je danas Udruženje građana oštećenog vida uručilo plaketu kao znak zahvalnosti za podršku u njihovom radu u proteklim godinama.

"Današnje druženje je pozitivna stvar. Rad našeg udruženje novčano je pomagala Općina Tuzla, ali je nama najvažniji osjećaj sigurnosti u našem gradu. Svi znamo da ima problema, da se naša prava krše, ali ih samo možemo zajedničkim snagama prevazići i pobjediti", kaže Tifa Tučić, predsjednica Udruženja građana oštećenog vida.

Na Pannonici su djevojčice i dječaci počašćeni ćevapima i sokovima, a zabavljao ih je i orkestar Balsika.