{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Djeca s poteškoćama u razvoju nemaju školu u Sarajevu, koplja se lome oko lokacije i modula

F
3.10.2017. u 13:24
23
13
Djeca s poteškoćama u razvoju nemaju školu u Sarajevu, koplja se lome oko lokacije i modula
23
Više stotina djece s poteškoćama u razvoju na području kantona Sarajevo nemaju nastavne programe, niti samu školu koju mogu pohađati, iako je školska godina već počela.
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Kako je kazala novinarima Senada Bajrović iz Savjeta roditelja EDUS-a, sastanak je zakazan za narednih 15 dana, na kojem će se utvrditi ideja da se ide u brzu realizaciju prelaska u zgradu Osnovne škole "Isa-beg Ishaković".

"Trenutno se ova djeca nalaze u Osnovnoj školi 'Vladislav Skarić' na trećem spratu", rekla je Bajrović.

Ministar za obrazovanje, nauku i mlade KS-a Elvir Kazazović je rekao da postoje različite opcije i interesi kako riješiti ovaj problem djece s poteškoćama u razvoju.

U ovom slučaju nađeno je kompromisno rješenje a to je da se ponudi više modula programa.

"Roditelji su se opredijelili da djeca borave u prostorijama OŠ 'Vladimir Nazor', a osim toga bi se potpisao i ugovor s roditeljima koji žele da njihova djeca pohađaju neki od modula", dodao je Kazazović.

Apel roditelja djece s poteškoćama u razvoju s Ministarstvom za obrazovanje, nauku i mlade KS-a s Kazazovićem na čelu, kampanja "Gdje je moja škola?" te konkretni prijedlozi za rješenje višegodišnjeg problema djece Grada Sarajeva, rezultirali su organizacijom sastanka s ministrom Kazazovićem, i to prvi put od jula ove godine.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: