{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Djeca s poteškoćama u razvoju nemaju školu u Sarajevu, koplja se lome oko lokacije i modula

F
3.10.2017. u 13:24
23
13
Djeca s poteškoćama u razvoju nemaju školu u Sarajevu, koplja se lome oko lokacije i modula
23
Više stotina djece s poteškoćama u razvoju na području kantona Sarajevo nemaju nastavne programe, niti samu školu koju mogu pohađati, iako je školska godina već počela.
Kako je kazala novinarima Senada Bajrović iz Savjeta roditelja EDUS-a, sastanak je zakazan za narednih 15 dana, na kojem će se utvrditi ideja da se ide u brzu realizaciju prelaska u zgradu Osnovne škole "Isa-beg Ishaković".

"Trenutno se ova djeca nalaze u Osnovnoj školi 'Vladislav Skarić' na trećem spratu", rekla je Bajrović.

Ministar za obrazovanje, nauku i mlade KS-a Elvir Kazazović je rekao da postoje različite opcije i interesi kako riješiti ovaj problem djece s poteškoćama u razvoju.

U ovom slučaju nađeno je kompromisno rješenje a to je da se ponudi više modula programa.

"Roditelji su se opredijelili da djeca borave u prostorijama OŠ 'Vladimir Nazor', a osim toga bi se potpisao i ugovor s roditeljima koji žele da njihova djeca pohađaju neki od modula", dodao je Kazazović.

Apel roditelja djece s poteškoćama u razvoju s Ministarstvom za obrazovanje, nauku i mlade KS-a s Kazazovićem na čelu, kampanja "Gdje je moja škola?" te konkretni prijedlozi za rješenje višegodišnjeg problema djece Grada Sarajeva, rezultirali su organizacijom sastanka s ministrom Kazazovićem, i to prvi put od jula ove godine.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li političari Krivični zakon FBiH mijenjaju da bi zaštitili svoje pozicije?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: