{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


FOTO
/
Djeca s Down sindromom pozivala prolaznike na II Sajam ideja inkluzije

20.3.2013. u 16:33
1
1
Djeca s Down sindromom pozivala prolaznike na II Sajam ideja inkluzije
1
Djeca s Down sindromom pozivala prolaznike na II Sajam ideja inkluzije
Svjetski dan osoba sa Down sindromom se obilježava 21.03., označavajući simboliku genetičke karte Down sindroma. Djeca i mladi s Down sindromom su iskoristili lijepo vrijeme, izašli na ulice Sarajeva i zajedno s volonterima dijeliti pozivnice prolaznicima za sutrašnji II Sajam ideja inkluzije.
Udruženje “Život sa Down sindromom” već godinama na razne načine obilježava Svjetski dan osoba s Down sindromom, kroz okrugle stolove, radionice ili promocije knjiga. Ove godine, uz partnere


Federalno ministarstvo obrazovanja i nauke i Društvo ujedinjenih građanskih akcija – DUGA taj značajan dan za osobe s Down sindromom i njihove porodice, obilježava se kroz II Sajam ideja inkluzije.

Inkluzija predstavlja najhumaniji način organizacije jednog društva. Inkluzija u obrazovanju, u redovnim školama i vrtićima je temeljni dio sveopće društvene inkluzije, bitno pogotovo za djecu s posebnim obrazovnim potrebama i za njihove porodice. Upravo zbog toga, inkluzija u obrazovanju bi trebala biti društveni i politički prioritet.


II Sajam ideja inkluzije nastavlja da promoviše pozitivne primjere inkluzije iz cijele Bosne i Hercegovine. Veliki broj prijava je odličan indikator da inkluzija u obrazovanju ide u pravom smjeru. Čak 41 škola, vrtić i organizacija je odabrano da se predstavi na ovogodišnjem Sajmu, s potvrđenih čak 450 učesnika. Škole i vrtići iz Prijedora, Goražda, Bihaća, Tuzle, Mostara, Srebrenika, Sarajeva i drugih gradova iz Bosne i Hercegovine dolaze da na 21.03. u Domu mladih pokažu svoje inovativne i kreativne načine življenja inkluzije.


Sa željom da što veći broj naših građana bude upoznat sa ovim danom i Sajmom ideja inkluzije, djeca i mladi s Down sindromom su zajedno s volonterima udruženja “Život sa Down sindromom” danas na ulicama Sarajeva dijelili pozivnice prolaznicima.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: