{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


FOTO
/
Djeca s Down sindromom pozivala prolaznike na II Sajam ideja inkluzije

20.3.2013. u 16:33
1
1
Djeca s Down sindromom pozivala prolaznike na II Sajam ideja inkluzije
1
Djeca s Down sindromom pozivala prolaznike na II Sajam ideja inkluzije
Svjetski dan osoba sa Down sindromom se obilježava 21.03., označavajući simboliku genetičke karte Down sindroma. Djeca i mladi s Down sindromom su iskoristili lijepo vrijeme, izašli na ulice Sarajeva i zajedno s volonterima dijeliti pozivnice prolaznicima za sutrašnji II Sajam ideja inkluzije.
Udruženje “Život sa Down sindromom” već godinama na razne načine obilježava Svjetski dan osoba s Down sindromom, kroz okrugle stolove, radionice ili promocije knjiga. Ove godine, uz partnere


Federalno ministarstvo obrazovanja i nauke i Društvo ujedinjenih građanskih akcija – DUGA taj značajan dan za osobe s Down sindromom i njihove porodice, obilježava se kroz II Sajam ideja inkluzije.

Inkluzija predstavlja najhumaniji način organizacije jednog društva. Inkluzija u obrazovanju, u redovnim školama i vrtićima je temeljni dio sveopće društvene inkluzije, bitno pogotovo za djecu s posebnim obrazovnim potrebama i za njihove porodice. Upravo zbog toga, inkluzija u obrazovanju bi trebala biti društveni i politički prioritet.


II Sajam ideja inkluzije nastavlja da promoviše pozitivne primjere inkluzije iz cijele Bosne i Hercegovine. Veliki broj prijava je odličan indikator da inkluzija u obrazovanju ide u pravom smjeru. Čak 41 škola, vrtić i organizacija je odabrano da se predstavi na ovogodišnjem Sajmu, s potvrđenih čak 450 učesnika. Škole i vrtići iz Prijedora, Goražda, Bihaća, Tuzle, Mostara, Srebrenika, Sarajeva i drugih gradova iz Bosne i Hercegovine dolaze da na 21.03. u Domu mladih pokažu svoje inovativne i kreativne načine življenja inkluzije.


Sa željom da što veći broj naših građana bude upoznat sa ovim danom i Sajmom ideja inkluzije, djeca i mladi s Down sindromom su zajedno s volonterima udruženja “Život sa Down sindromom” danas na ulicama Sarajeva dijelili pozivnice prolaznicima.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: