|

FOTO
/
Djeca pjesmom i recitacijama proslavila Dan državnosti BiH

Djeca pjesmom i recitacijama proslavila Dan državnosti BiH
0
Klix.ba
24.11.2012. u 12:39
1
komentara
0

dijeljenja
1/7
2/7
3/7
4/7
5/7
6/7
7/7
Javna ustanova Biblioteka Sarajeva, Odjeljenje za djecu i mlade, organizovala je V matineju - promociju dječijeg stvaralaštva povodom obilježavanja Dana državnosti BiH pod nazivom "Djeca govore stihove pjesnicima".
Jučer su u poslijepodnevnim satima u prepunoj Biblioteci svoje stvaralaštvo predstavili članovi literarne i recitatorske sekcije O.Š. "Edhem Mulabdić", "Safvet-beg Bašagić", "Grbavica II" i članovi dramske sekcije O.Š. "Čengić Vila I".

Učenici Osnovne muzičke baletske škole Novo Sarajevo predstavili su se svojim kompozicijama. Gitaru je svirao Tarik Sankulić, a klavir Amar Dedić.

Program V matineje dječijeg stvaralaštva upotpunili su i najmlađi polaznici Dječije biblioteke Radićeva i čitaonice Bubamara Igrokazom Pinokio.

Prisutnima su se obratili gosti književnici Marija Feketa Sullivan, Šeća Sejfić, Fiko Daupović, Fuad Kovac koji nisu krili zadovoljstvo nakon pročitanih stihova i rima najmlađih stvaralaca lijepe riječi te su im uputili riječi podstreka da se nastave baviti pisanjem sa željom da se njihova riječ čuje i van Bosne i Hercegovine.

Program V matineje vodila je Lola Blažević, talentirana mlada pjesnikinja, učenica O.Š. "Isak Samokovlija". Na kraju programa djeca su se obratila zajedničkom porukom: Sretan dan državnosti BiH!
Prijavi grešku


Komentari (1)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...