{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


FOTO
/
Djeca pjesmom i recitacijama proslavila Dan državnosti BiH

24.11.2012. u 12:39
0
1
Djeca pjesmom i recitacijama proslavila Dan državnosti BiH
0
Javna ustanova Biblioteka Sarajeva, Odjeljenje za djecu i mlade, organizovala je V matineju - promociju dječijeg stvaralaštva povodom obilježavanja Dana državnosti BiH pod nazivom "Djeca govore stihove pjesnicima".
Jučer su u poslijepodnevnim satima u prepunoj Biblioteci svoje stvaralaštvo predstavili članovi literarne i recitatorske sekcije O.Š. "Edhem Mulabdić", "Safvet-beg Bašagić", "Grbavica II" i članovi dramske sekcije O.Š. "Čengić Vila I".

Učenici Osnovne muzičke baletske škole Novo Sarajevo predstavili su se svojim kompozicijama. Gitaru je svirao Tarik Sankulić, a klavir Amar Dedić.

Program V matineje dječijeg stvaralaštva upotpunili su i najmlađi polaznici Dječije biblioteke Radićeva i čitaonice Bubamara Igrokazom Pinokio.

Prisutnima su se obratili gosti književnici Marija Feketa Sullivan, Šeća Sejfić, Fiko Daupović, Fuad Kovac koji nisu krili zadovoljstvo nakon pročitanih stihova i rima najmlađih stvaralaca lijepe riječi te su im uputili riječi podstreka da se nastave baviti pisanjem sa željom da se njihova riječ čuje i van Bosne i Hercegovine.

Program V matineje vodila je Lola Blažević, talentirana mlada pjesnikinja, učenica O.Š. "Isak Samokovlija". Na kraju programa djeca su se obratila zajedničkom porukom: Sretan dan državnosti BiH!

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: