BiH
5

Djeca na Kid's festivalu učila o alpinizmu i radu sa policijskim psima

Klix.ba
Foto: F. K./Klix.ba
(Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
U okviru Dana policije ovogodišnje kulturne manifestacije Kid's festival svoj rad su u Zetri predstavili pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) i Federalne uprave policije.

"Družeći se sa djecom, specijalci i istražitelji SIPA-e prezentirali su opremu i aktivnosti Agencije, odgovarali na pitanja i na taj način dodatno razvili povjerenje najmlađih građana u policiju. Štand SIPA-e posjetio je veliki broj djece koja nisu krila svoje oduševljenje prilikom savladavanja osnovnih alpinističih vještina, ali i tehnika samoodbrane kojima su ih podučavali specijalci SIPA-e. Najuspješnijim 'polaznicima kursa' dodijeljene su školske torbe, majice sa logom SIPA-e i druge zanimljive nagrade", saopćeno je iz SIPA-e.

Državna agencija za istrage i zaštitu sa zadovoljstvom je i ove godine učestvovala na Kid's festivalu, a posebno nas raduju aktivnosti u okviru Dana policije i interakcija sa najmlađim građanima, jer želimo da građani budu naši partneri u borbi protiv kriminala.

Federalna uprava policije i ove je godine učestvovala u održavanju tradicionalne manifestacije Kid's festival.

"Posjetitelji su ovaj put imali priliku vidjeti službenike Specijalne policijske jedinice koji su prikazali dio policijske opreme koju koriste prilikom obavljanja službenih zadataka. Posebnu pažnju djece je privukla prezentacija rada službenih policijskih pasa, a djeca su imala priliku raditi s psima i probati osnovne vježbe poslušnosti", saopćeno je iz FUP-a.