{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Djeca koja rade na ulicama - žrtve trgovine ljudima

F
2.12.2013. u 14:41
12
5
Djeca koja rade na ulicama - žrtve trgovine ljudima
12
Djeca koja rade na ulicama - žrtve trgovine ljudima
Foto: Arhiv/Klix.ba
Udruženje Humanitarna organizacija Altius je u partnerstvu s JU Kantonalni centar za socijalni rad Sarajevo počela s realizacijom Projekta “Djeca ulice - oni postoje”, čiji je cilj pružanje pomoći djeci ulice Sarajeva, da ostvare svoje pravo na normalno djetinjstvo, kroz psihosocijalni rad i socijalno uključivanje.
Projekt se realizira zahvaljujući finansijskoj podršci Ambasade SAD-a u BiH u iznosu od 19.998 američkih dolara.

"Podaci kojima raspolažemo i iskustvo od pet godina kontinuiranog i direktnog rada s djecom koja rade na ulici i koja su natjerana na prosjačenje, kao i s njihovim roditeljima ukazuju na osnovane sumnje da su desetine djece koja rade na ulicama u Kantonu Sarajevo žrtve trgovine ljudima", saopćeno je iz Udruženja, humanitarne organizacije, Altius.

Aktivisti HO Altius, uz pomoć socijalnih radnika JU Kantonalni centar za socijalni rad Sarajevo, će svakodnevno uspostavljati komunikaciju s djecom na ulicama.

Projekat će trajati naredna tri mjeseca , a obuhvatit će rad sa 60-ero djece iz socijalno najugroženijih kategorija stanovništva.

Individualni i grupni rad s djecom i njihovim porodicama obavljat će svakodnevno tim od 23 stručnjaka koji čine: pedagozi, psiholozi, psihoterapeuti, pravnici i socijalni radnici s bogatim profesionalnim iskustvom.

"Napominjemo da veliki procent ove djece nemaju priliku da pohađaju školu, nemaju zdravstveno osiguranje i vrlo često nisu evidentirani u matičnim knjigama rođenih, dakle pravno su nevidljiva", saopćeno je iz Udruženja Altius.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: