|

Djeca iz Sarajeva poslala poruku mira, ljubavi i nenasilja

Djeca iz Sarajeva poslala poruku mira, ljubavi i nenasilja
72
F
FENA
18.11.2012. u 14:21
0
komentara
72

dijeljenja
1/8 Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
2/8 Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
3/8 Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
4/8 Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
5/8 Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
6/8 Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
7/8 Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
8/8 Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
Grupa mladih Međureligiskog vijeća (MRV) Svi zajedno obilježila je danas na Trgu djece Sarajeva Dan molitve i djelovanja za djecu.
Volonteri su kroz igru s djecom, nekoliko radionica te interakciju s građanima Sarajeva ukazali na konstantan porast nasilja nad djecom te apelirali na zaustavljanje ovog trenda kao i potpunu obustavu nasilja nad najmlađim.

"Nažalost, djeca u BiH su svakodnevno izložena različitim oblicima nasilja: psihičkim, fizičkim i seksualnim. Mi želimo poslati poruku mira i nenasilja jer djeca nikada i ni u kojem slučaju ne zaslužuju nasilje", kazao je volonter Alen Vidović.

Za okupljene mališane organizirana je radionica izrade novogodišnjih čestitki, origamija, oslikavanja lica, a volonteri će sve do 14 sati prolaznicima dijeliti pisane poruke mira i ljubavi.

Na Trgu djece Sarajeva postavljen je i "Zid mira" na kojem djeca mogu ispisivati svoje poruke. Također, volonteri će informirati roditelje o tome kako prepoznati nasilje, koje sve vrste nasilja postoje kao i o važnosti pozitivnih načina odgoja.

Dan molitve i djelovanja za djecu obilježava se svakog 20. novembra s ciljem senzibiliranja ljudi različitih vjera kako bi zajedničkim djelovanjem radili na ostvarenju boljeg života za svu djecu.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.