{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Djeca iz Sarajeva poslala poruku mira, ljubavi i nenasilja

F
18.11.2012. u 14:21
72
0
Djeca iz Sarajeva poslala poruku mira, ljubavi i nenasilja
72
Grupa mladih Međureligiskog vijeća (MRV) Svi zajedno obilježila je danas na Trgu djece Sarajeva Dan molitve i djelovanja za djecu.
Volonteri su kroz igru s djecom, nekoliko radionica te interakciju s građanima Sarajeva ukazali na konstantan porast nasilja nad djecom te apelirali na zaustavljanje ovog trenda kao i potpunu obustavu nasilja nad najmlađim.

"Nažalost, djeca u BiH su svakodnevno izložena različitim oblicima nasilja: psihičkim, fizičkim i seksualnim. Mi želimo poslati poruku mira i nenasilja jer djeca nikada i ni u kojem slučaju ne zaslužuju nasilje", kazao je volonter Alen Vidović.

Za okupljene mališane organizirana je radionica izrade novogodišnjih čestitki, origamija, oslikavanja lica, a volonteri će sve do 14 sati prolaznicima dijeliti pisane poruke mira i ljubavi.

Na Trgu djece Sarajeva postavljen je i "Zid mira" na kojem djeca mogu ispisivati svoje poruke. Također, volonteri će informirati roditelje o tome kako prepoznati nasilje, koje sve vrste nasilja postoje kao i o važnosti pozitivnih načina odgoja.

Dan molitve i djelovanja za djecu obilježava se svakog 20. novembra s ciljem senzibiliranja ljudi različitih vjera kako bi zajedničkim djelovanjem radili na ostvarenju boljeg života za svu djecu.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: