Sarajevo
297

Djeca iz Roditeljske kuće i Udruženja "Srce za djecu" otvorila mini golf teren u Pionirskoj

L. K.
U Pionirskoj dolini u Sarajevu danas je zvanično otvoren teren za mini golf koji je izgrađen na mjestu nekadašnjeg terena. Otvorila su ga oduševljena i razdragana djeca iz Roditeljske kuće i Udruženja "Srce za djecu".
Udruženje je dobilo poziv Pionirske doline da kao prvi susjedi budu na svečanom otvorenju terena za mini golf.
Foto: I. Š./Klix.ba
Foto: I. Š./Klix.ba

"Naša dječica su uživala igrajući se s predstavnicima Pionirske doline. Djeca su oduševljena, još uvijek smo u Pionirskoj, igramo se, obilazimo i uživamo. Neka djeca još uvijek igraju mini golf", rekli su iz udruženja.

Ističu kako je savršen osjećaj dobiti ovakav poziv, ponajviše zato što je Udruženje pokrenulo kampanju pod nazivom "Zlatni septembar" u kojoj pozivaju građane da se solidarišu s djecom oboljelom od raka.

Foto: I. Š./Klix.ba
Foto: I. Š./Klix.ba

"Želimo im reći da postoji borba nakon završenog bolničkog liječenja, u kojoj je djeci potrebna ruka prijateljstva. Cilj nam je da se djeca mogu vratiti kući i nastaviti živjeti normalno djetinjstvo, iako je ono bilo nakratko prekinuto. Želimo da se bave normalnim aktivnostima, a Pionirska dolina i Udruženje su dogovorili da će naša djeca imati slobodan ulaz u park i besplatne aktivnosti unutar njega", zaključili su.