{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Djeca iz BiH na ljetovanju u Italiji

F
30.7.2008. u 15:18
0
1
Djeca iz BiH na ljetovanju u Italiji
0
Djeca iz BiH na ljetovanju u Italiji
Grupa od 40 bh. dječaka i djevojčica u utorak je otputovala u Napulj gdje će provesti ljeto i biti gosti kod italijanskih porodica, saopćila je u srijedu Cooperatione Italiana.
Crveni križ Italije iz Napulja, koji godinama surađuje s Italijanskom Kooperacijom za Razvoj u BiH, i ove godine će imati podršku Kooperacije za projekt pomoći djeci BiH pod nazivom “Prijateljstvo bez granica”, koja je inicirana zahvaljujući Mariella Fedele.

Cilj projekta je uspostava trajnog mosta solidarnosti između Italije i BiH, a nastoji ublažiti socijalne i ekonomske poteškoće koje imaju djeca iz vulnerabilne populacije, a naročito djeca bez roditelja, koju svake godine ugošćuju italijanske porodice. Ove godine je to od 29. jula do 25. augusta s krajnjim odredištem u gradu Napulju.

Djeca će provesti ljeto u društvu s djecom iz Italije i njihovim porodicama, a uz njih će u periodu od 15 dana biti i ekspert Cooperazione Italiana Amela Fazlić, koja će senzibilizirati i uputiti djecu na važnost i značaj sigurnosti u ishrani, te inkluzivnoj edukaciji, civilnoj zaštiti i oralnoj higijeni, temama kojima se bavi Cooperazione Italiana i kojima posvećuje posebnu pažnju.

Tokom njihovog boravka u Italiji, porodice domaćini će organizirati za djecu stomatološke i okulističke preglede i liječenja, te susrete s liječnicom-psihologom, da bi od svog ljetovanja u Italiji imali i konkretne koristi.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: