{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Djeca fascinirana vještinama sarajevskih specijalaca

F
23.3.2011. u 17:00
0
42
Djeca fascinirana vještinama sarajevskih specijalaca
0
U sklopu kampanje "Jači brži bolji", koja se provodi u saradnji s Policijskom misijom EU (EUPM), danas je u Sarajevu upriličena prezentacija opreme, tehničkih sredstava i naoružanja te svakodnevnih aktivnosti pripadnika MUP-a Kantona Sarajevo (KS).
Sudionici prezentacije bili su učenici osnovnih i srednjih škola s područja KS-a - Zavoda za specijalno obrazovanje i dogoj "Mjedenica", OŠ "Edhem Mulabdić" OŠ "Safvet-beg Bašagić", OŠ "Pofalići", OŠ "Aleksa Šantić" i OŠ "Mirsad Prnjavorac", kao i Četvrte gimnazije iz Ilidže.

Kako je istaknuo glasnogovornik MUPKS-a Irfan Nefić, prezentacija u prostorijama policijske Jedinice za specijalističku podršku organizirana je radi jačanja saradnje s lokalnom zajednicom i povjerenja u rad policijskih struktura, kao i uopće izgradnje boljeg imidža policije u društvu.

Učenici i njihovi nastavnici bili su u prilici uvjeriti se u visoki nivo obučenosti i opremljenosti policijskih snaga za obavljanje svakodnevnih, ali i specifičnih zadataka na očuvanju javnog reda i mira i suzbijanju različitih oblika kriminaliteta.

Gostima su prezentirani oprema i naoružanje Jedinice za specijalističku podršku MUPKS-a, oprema u posjedu Odjeljenja krim-tehnike i Odjeljenja za kontradiverzionu zaštitu (KDZ).

Posebno zanimanje posjetitelja potaklo je demonstriranje kondicionih vježbi i borilačkih vještina "specijalaca", prezentiranje uređaja tzv. detektora laži, kao i stacionarnih i mobilnih radara za mjerenje brzine sudionika u saobraćaju, te predstavljanje "službenih" pasa.

Učenicima su uručeni prigodni pokloni i promotivni materijal koji svjedoči o potrebi jačanja saradnje građana i pripadnika policije na ostvarivanju višeg nivoa lične i imovinske sigurnosti, kao i o neophodnosti suzbijanja svih oblika kriminaliteta radi poboljšanja ukupnog sigurnosnog okruženja.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: