BiH
4

Đaci se vratili u klupe u maju poplavljene škole u Doboju

SRNA
Foto: SRNA
Foto: SRNA
U Osnovnoj školi "Vuk Stefanović Karadžić" u Doboju, koja je u majskim poplavama pretrpjela veliku štetu, danas je počela nastava.

Na školskom objektu tokom majskih poplava pričinjena je šteta od oko milion KM.

Sredstva za sanaciju škole osigurala je Evropska unija, u sklopu EU Programa za oporavak od poplava, u iznosu od 666.446,96 KM, dok će se za namještaj, didaktičke materijale, sportsku opremu i ostalo izdvojiti dodatnih 49.836,00 KM.

Direktor škole Milan Gojković rekao je Srni da se nastava organizuje u uređenim i pripremljenim prostorijama, dok će u narednih mjesec dana biti osposobljena i fiskulturna sala.

Prema njegovim riječima, krajem novembra ova obrazovna ustanova bi trebalo da počne sa radom u punom kapacitetu.

Gojković je najavio da će područne škole u Grapskoj i Bosanskoj Kostajnici, u kojima su časovi bili skraćeni na 35 minuta, od sutra primjenjivati normalan režim nastave.

Za 150 učenika dobojske Osnovne škole "Vuk Stefanović Karadžić" sa poplavljenih područja u aprilui maju naredne godine bit će organizovana ljetna škola u Sloveniji.

"Grupe od po 50 učenika će u tri ciklusa odlaziti na ljetnu školu u prirodi, koja će biti organizovana u kompleksu predviđenom za učenike u Sloveniji", naveo je Gojković.

Akcija se realizuje u okviru programa Vlade Slovenije za djecu iz poplavljnih područja Srbije, Hrvatske i BiH.

Osnovnu školu "Vuk Stefanović Karadžić" pohađa 1.150 učenika.