O isplati TZ-a
240

Divović o navodima Konakovića: Naša firma je ispunila uslove, a on je prekoračio ovlasti

Klix.ba
Alen Divović (Foto: Facebook)
Alen Divović (Foto: Facebook)
Član Povjerenstva u Turističkoj zajednici Kantona Sarajevo Alen Divović (SDA) reagirao je na navode predsjedavajućeg Skupštine KS Elmedina Konakovića (NiP), koje je javno objavio, a tiču se dodjele bespovratnih sredstava od 70.000 KM firmi HISE A&A Pj. Hisetours.

Konaković je na svom Facebook profilu objavio niz dokumenata o tome da je Turistička zajednica KS u proteklom periodu dodijelila bespovratna sredstva, kako je naveo, firmi brata Alena Divovića.

Divović se javio redakciji portala Klix.ba kazavši da želi sve demantirati, što je Konaković naveo.

"Firma u vlasništvu mog brata se uredno prijavila na javni poziv sufinansiranja projekata od značaja za KS. Prijavljeno je s projektom na kojem se radilo duže od dvije godine i aplicirano je na ovaj poziv. Kao pravna osoba ispunjavali smo sve uslove. Na oficijelnoj stranici turističke zajednice KS postoje i rezultati tog javnog poziva, kao i imena aplikanata kojima su ta sredstva dodijeljena. Na tom spisku, ime HISE A&A ne postoji. Zašto? Zato što je ugovor sporazumno raskinut. No, kao što uvijek ofanzivno nastupa, kada mu je defanziva slabija strana, predsjedavajući skupštine KS je i ovog puta prekoračio svoje ovlasti i uz pomoć nekadašnjeg, zakonski smijenjenog predsjednika TZ Nermina Muzura, došao u posjed dokumenata koji ne bi trebali biti predmet društvenih mreža, ali ni napustiti službene prostorije TZ", tvrdi Divović.

"S obzirom na to da su već u procesu prijave nadležnim organima, zbog uvrede časti imena i pomenute porodične firme, molim da se objave dokazi o isplati ovog iznosa, kao odliv sa transakcijskog računa TZ ili priliv na moj račun. Svejedno je. U protivnom, smatrat ću ovo kao samo još jednu u nizu laži Dine Konakovića koji u svom posljednjem zamahu prikuplja jadne i jeftine političke poene", naglasio je Divović.

O projektu, njegovoj vrijednosti za grad Sarajevo, kao i benefitima koji je trebao pružiti, najavio je da će govoriti više u narednim danima.