{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


FOTO+VIDEO
/
Divjak putem videolinka: Ponosan sam na rad sa vama

F
25.6.2011. u 15:29
0
4
Divjak putem videolinka: Ponosan sam na rad sa vama
0
Silvana Marić jednoglasno je izabrana na današnjoj sjednici za predsjednicu Skupštine Udruženja "Obrazovanje gradi Bosnu i Hercegovinu". Putem video linka se javio i penzionisani general Armije BiH i izvršni direktor ovog udruženja.
U svom obraćanju nakon novog imenovanja kazala je da joj je zadovoljstvo bilo do sada raditi s Jovanom Divjakom, izvršnim direktorom ovog Udruženja, na promociji mladih i na njihovom stipendiranju.

"Udruženje postoji od 1994. godine i ovo je prvi put da je sjednica Skupštine održana bez Jovana Divjaka i to nije bilo jednostavno. Te godine dodijelili smo 17 stipendija, a danas uz pomoć brojnih donatora stipendiramo 500 djece", navela je Marić.

No, Divjak se javio video linkom. On se trenutno nalazi u Beču nakon što je u martu uhapšen na Austrijskom aerodromu.

Divjak je čestitao prisutnima 17 godina od osnivanja Udruženja i izrazio nadu da će udruženje nastaviti i dalje raditi sa ovakvim rezultatima.

"U ovom periodu postignuti su izuzetni rezultati i veoma sam ponosan što sa vama zajedno radim u izgradnji ljudskih resursa", rekao je vrlo emotivno Divjak.

Na sjednici je usvojen i finansijski izvještaj ostvaren u protekle dvije godine u toku kojeg je realizirano preko 1,84 miliona KM, od čega je najveći dio sredstava utrošeno po raznim osnovama stipendiranja djece u BiH.

Marić je istaknula da su rezultati ostvarenih prihoda i rashoda u skladu s rezultatima koje ima preduzećem srednje veličine, iako je ovo Udruženje nevladina i neprofitna organizacija.

Za predsjednika Upravnog odbora Udruženja danas je imenovan Redžad Ćatić, za potpredsjednika Mehmed Agić, a za članove su izabrani Ibrahim Koluder, Veljko Droca, Esma Brković, Fejsal Hrustanović i Sanja Pačo.

Za predsjednika Nadzornog odbora imenovan je Sead Spahović, a za članove Elmedin Bajramović i Sead Miljković.

U toku sjednice dodijeljena su i priznanja Udruženja za izuzetne doprinose u posvećenosti misiji Udruženja Edini Mahmutović (psihologinja koja tri godine radi na prevazilaženju posttraumatskih posljedica s mladima), Sabini Babić i Safiji Ušto (majke u projektima Udruženja), Erminu Babiću i Maji Oputi (mladi stipendisti) i Munibu Karačiću (načelnik štaba ljetovanja na Boračkom jezeru).

Članovi Skupštine razmatrali su i usvojili izmjene i dopune Statuta udruženja, jer je posljednji statut sačinjen prije devet godina. Jedna od izmjena odnosi se na to da se u svakom članu gdje se spominju djeca šehida i poginulih boraca spomenu i djeca nacionalnih manjina i socijalno ugroženih porodica kojima će Udruženje pomagati.

Usvojen je i program rada Udruženja za naredni period u kojem je specificirano da će udruženje nastaviti s iznalaženjem donatora za stipendiranje i ostati posvećeno misiji stipendiranja djece u BiH.

Naredna skupština ovog udruženja bit će upriličena za tri godine, a ne za dvije kako je do sada bilo, jer će tada biti obilježeno 20 godina od osnivanja Udruženja "Obrazovanje gradi BiH".


Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: