Bez komentara
7

Divjak: Nisam dobio obavijest da je Tužilaštvu BiH dostavljen izvještaj protiv mene

Klix.ba
Jovan Divjak (Foto: Klix.ba)
Jovan Divjak (Foto: Klix.ba)
Nakon što je objavljena informacija da je PU Trebinje Tužilaštvu BiH dostavila izvještaj protiv Jovana Divjaka zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivična djela ratnog zločina protiv civilnog stanovništva i ratnog zločina protiv čovječnosti, penzionisani general Armije RBiH je za Klix.ba kazao da nije dobio nikakvu obavijest o tome.

"Ne mogu komentarisati jer ne znam o čemu se radi, nisam obaviješten o izvještaju. Znam samo ono što sam pročitao na vašem portalu. Ništa nije zvanično, a bit će ako me Tužilaštvo BiH o tome obavijesti", rekao je Divjak.

Podsjećamo, iz policije su naveli da je prijavljeni u svojstvu zamjenika komandanta Vrhovnog štaba Oružanih snaga BiH, komandanta Teritorijalne odbrane za Hercegovinu i kao jedan od osnivača Patriotske lige za Hercegovinu, kršio pravila međunarodnog humanitarnog prava, prvenstveno odredbi Ženevske konvencije za vrijeme oružanog sukoba u Bosni i Hercegovini na području općine Konjic tokom 1992. godine.

Glasnogovornik Tužilaštva BiH Boris Grubešić nam nije mogao reći da li je izvještaj stigao u Tužilaštvo, a iz PU Trebinje nisu željeli potvrditi da je riječ o Jovanu Divjaku.