BiH
0

Dita ponovo u humanoj akciji

Sarajevo-x.com
Povodom međunarodnog dana mentalnog zdravlja (10.10.) i predstojećeg praznika Bajrama, Industrija deterdženata Dita Tuzla donirala je higijenske poklon pakete članovima NVO-a altruista “Svjetlo” u Sarajevu te članovima Udruženja Paraplegičara i oboljelih od dječje paralize u Lukavcu.

Donirana su sredstva za pranje rublja, posuđa te brojna toaletna sredstva iz Ditinog proizvodnog programa. Pored toga, Dita se pobrinula i za objekte u kojima Udruženja egzistiraju, donirajući im i sredstva za održavanje higijene prostora.

“Oko 70% članova NVO “Svjetlo” živi u socijalno ugroženim porodicama, dok članovi Udruženja iz Lukavca, zbog bolesti, žive u totalnoj izolaciji te nisu u mogućnosti sa drugima dijeliti prazničnu atmosferu. Stoga smo odlučili da im na neki način omogućimo ugodnije praznične dane, jer pomoći onima kojima je pomoć neophodna, dio je naših dugoročnih poslovnih planova”, izjavila je Irma Berbić, glasnogovornica Dite.

"Darovi raduju jer pokazuju razumijevanje, brigu i pažnju prema marginaliziranim grupama. Ditin dar značajan je i zbog toga što dolazi u mjesecu darivanja, što mu daje posebnu vrijednost. Ovo je dokaz da postoje dobri ljudi koji čine dobra djela i time šalju poruku solidarnosti", izjavio je g. Haris Čaušević, izvršni direktor NVO Altruista "Svjetlo“.

Uvažavajući činjenicu da, prema nezvaničnim podacima, svaka jedanaesta porodica u BiH među svojim članovima ima osobu sa posebnim potrebama i da je broj osoba kojima je pomoć najpotrebnija sve veći, Dita humanim akcijama želi pružiti podršku ovakvim organizacijama i pozvati sve pojedince i kompanije dobre volje da se odluče na sličan potez.