{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Dita pokreće praznične humanitarne akcije

S
5.9.2007. u 13:48
0
0
Dita pokreće praznične humanitarne akcije
0
Dita pokreće praznične humanitarne akcije
Povodom predstojećih međunarodnih i svjetskih praznika, Industrija deterdženata Dita Tuzla, kao društveno odgovorna i savjesna kompanija, odlučila je pokrenuti humanu akciju koja će trajati do kraja 2007. godine.
Za period: 24. septembar – Međunarodni dan srca, 26. oktobar – Dan međusobnog pomaganja i 17. novembar – Međunarodni dan studenata, Dita će upriličiti humanu akciju darivanja onih kojima je pomoć potrebna.

Donacije Ditinog deterdženta iz visokokvalitetnog proizvodnog programa, obuhvatit će nekoliko porodica na području Bosne i Hercegovine koji među svojim članovima imaju bebu, te više socijalno ugroženih porodica na području Tuzle i Tuzlanskog kantona.

U narednom periodu, za studente Filozofskog fakulteta u Tuzli, Odsjek biologija i hemija, Dita priprema poseban program u sklopu kojeg će studenti, pored darivanja i druženja zabavnog karaktera, imati priliku da napreduju i na edukativnom planu tako što će obići proizvodne pogone i niz vrhunski opremljenih laboratorija, te direktno komunicirati sa Ditinim istaknutim stručnjacima, tehnolozima, hemičarima, biolozima, istraživačima, itd.

«Ovo je zanimljiv način komunikacije i druženja između nas i ovih mladih, budućih radnika. Neki od njih biće zaposlenici Dite, njihova energija i znanje su nam potrebni, a u to se mora ulagati. Smatramo da će im sve što tom prilikom nauče od naših stručnjaka biti od izuzetne koristi. Također, i ostale donacije koje ćemo raditi, radit ćemo srcem i potruditi se da pomoć stigne do onih kojima najviše pripada», izjavila je Irma Berbić, glasnogovornica Dite.

Vlastitu humanu akciju darivanja, predstavnici Industrije deterdženata Dita Tuzla koriste i kao javni poziv svim ostalim, dobro poslujućim kompanijama na području BiH da se, snagama iz svoje djelatnosti, odluče na slične poteze.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: