BiH
0

Dita pokreće praznične humanitarne akcije

Sarajevo-x.com
Povodom predstojećih međunarodnih i svjetskih praznika, Industrija deterdženata Dita Tuzla, kao društveno odgovorna i savjesna kompanija, odlučila je pokrenuti humanu akciju koja će trajati do kraja 2007. godine.

Za period: 24. septembar – Međunarodni dan srca, 26. oktobar – Dan međusobnog pomaganja i 17. novembar – Međunarodni dan studenata, Dita će upriličiti humanu akciju darivanja onih kojima je pomoć potrebna.

Donacije Ditinog deterdženta iz visokokvalitetnog proizvodnog programa, obuhvatit će nekoliko porodica na području Bosne i Hercegovine koji među svojim članovima imaju bebu, te više socijalno ugroženih porodica na području Tuzle i Tuzlanskog kantona.

U narednom periodu, za studente Filozofskog fakulteta u Tuzli, Odsjek biologija i hemija, Dita priprema poseban program u sklopu kojeg će studenti, pored darivanja i druženja zabavnog karaktera, imati priliku da napreduju i na edukativnom planu tako što će obići proizvodne pogone i niz vrhunski opremljenih laboratorija, te direktno komunicirati sa Ditinim istaknutim stručnjacima, tehnolozima, hemičarima, biolozima, istraživačima, itd.

«Ovo je zanimljiv način komunikacije i druženja između nas i ovih mladih, budućih radnika. Neki od njih biće zaposlenici Dite, njihova energija i znanje su nam potrebni, a u to se mora ulagati. Smatramo da će im sve što tom prilikom nauče od naših stručnjaka biti od izuzetne koristi. Također, i ostale donacije koje ćemo raditi, radit ćemo srcem i potruditi se da pomoć stigne do onih kojima najviše pripada», izjavila je Irma Berbić, glasnogovornica Dite.

Vlastitu humanu akciju darivanja, predstavnici Industrije deterdženata Dita Tuzla koriste i kao javni poziv svim ostalim, dobro poslujućim kompanijama na području BiH da se, snagama iz svoje djelatnosti, odluče na slične poteze.