|

Disciplinski postupak protiv uposlenika MVP-a koji je zastupnike u NSRS nazvao "majmunima"

Disciplinski postupak protiv uposlenika MVP-a koji je zastupnike u NSRS nazvao "majmunima"
8
Er. M.
13.11.2019. u 13:35
36
komentara
8

dijeljenja
Disciplinski postupak protiv uposlenika MVP-a koji je zastupnike u NSRS nazvao "majmunima" Foto: MVP BiH
Ministar vanjskih poslova BiH Igor Crnadak donio je dluku o pokretanju disciplinskog postupka protiv Miroslava Vujčića, radnika MVP BiH i predsjednika Sindikalne organizacije MVP BiH zbog statusa objavljenog na Facebooku.
Crnadak je u saopćenju naveo da je disciplinski postupak pokrenuo "zbog gnusnog vrijeđanja zastupnika u Narodnoj skupštini Republike Srpske i govora mržnje u javnom prostoru".

"Nedopustivo je da bilo ko vrijeđa institucije Republike Srpske, a pogotovo ne zaposleni u zajedničkim institucijama. Ljudima koji uz propratne prostakluke, psovke i najgore uvrede, i to još u javnom prostoru, poslanike Narodne skupštine Republike Srpske nazivaju majmunima nije mjesto u institucijama. Ja to neću dozvoliti", poručuje ministar Crnadak zaboravljajući da u Bosni i Hercegovini ne postoje nikakve "zajedničke institucije" već samo "institucije Bosne i Hercegovine".

Iz MVP BiH navode da je predsjednik Sindikalne organizacije MVP-a BiH Miroslav Vujčić na svom Facebook profilu, na kojem Ministarstvo vanjskih poslova BiH navodi kao mjesto zaposlenja, prokomentarisao sjednicu Narodne skupštine Republike Srpske na nedopustiv i nemoralan način, uz evidentan govor mržnje.
Prijavi grešku


Komentari (36)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...