{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Disciplinski postupak protiv direktora Direkcije za civilnu plovidbu RS-a

F
6.6.2008. u 16:22
0
0
Disciplinski postupak protiv direktora Direkcije za civilnu plovidbu RS-a
0
Disciplinski postupak protiv direktora Direkcije za civilnu plovidbu RS-a
Vlada RS-a prihvata je danas u Banjoj Luci inicijativu ministra saobraćaja i veza RS-a Nedeljka Čubrilovića za pokretanje disciplinskog postupka protiv Dejana Todorovića, direktora Republičke direkcije za civilnu vazdušnu plovidbu.
Razlozi za pokretanje disciplinskog postupka su da direktor ove upravne organizacije opterećuje odnose sa subjektima s kojima neposredno sarađuje i komunicira, a posebno s resornim ministarstvom.

Također, navodi se da je Dejan Todorović samovoljno iznosio neusaglašene stavove koji nanose štetu i ugledu resornog ministarstva i same Direkcije, što je u suprotnosti s tačkom 12. Kodeksa ponašanja službenika RS-a, te da korespondira s institucijama Vijeća ministara BiH, bez utvrđivanja zajedničkih stavova o pojedinim pitanjima s resornim ministrom.

U inicijativi se navodi da je Todorović odgovoran za trošenje sredstava od preleta, bez jasno utvrđenih kriterija, a koja iznose 11.365.759,27 KM (od 31.decembra 2002. do 22. februara 2008. godine), bez podnošenja izvještaja o njihovom utrošku; za nepoštivanje zakonske regulative i neovlašteno povećanje plaća zaposlenim mimo važećih propisa, koji regulišu tu oblast.

Između ostalog, navodi se da je Todorović samoinicijativno obustavio i zabranio rad predstavnika Republike Srpske u timovima za implementaciju BH ATM strategije koju je usvojilo Vijeće ministara, a koja tretira budući status civilnog vazduhoplovstva RS-a i BiH.

U Čubrilovićevoj inicijativi se navodi da je, prema važećem Zakonu o ministarstvima, Republička direkcija za civilnu vazdušnu plovidbu upravna organizacija u sastavu Ministarstva saobraćaja i veza kojom rukovodi direktor i koji je, prema odredbama Zakona o administrativnoj službi u upravi RS-a , službenik u rangu pomoćnika ministra i za svoj rad odgovara ministru.

Za realizaciju ovog zaključka zadužena je Disciplinska komisija Vlade RS-a.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: