BiH
0

Direktorica Fonda "IKRE" uručila zahvalnicu Semihi Borovac

FENA
Gradonačelnica Sarajeva Semiha Borovac primila je danas direktoricu Fonda Kantona Sarajevo za stipendiranje i školovanje djece boraca i poginulih boraca i poginulih civila-žrtava rata "IKRE" Enisu Rustempašić.

Ona je uručila zahvalnicu gradonačelnici Grada Sarajeva za naročiti doprinos u zajedničkom nastojanju da se pomogne školovanje djece boraca i poginulih boraca i poginulih civila-žrtava rata.

Naime, radi se o sredstvima kojim je Grad Sarajevo učestvovao u stipendiranju djece iz 111 porodica boraca i porodica ratnih vojnih invalida, koji imaju troje i više djece, a nemaju nikakvih primanja.

Zahvalivši se na ovom priznanju gradonačelnica Borovac je istakla značaj i ulogu ovog Fonda te izrazila svoje uvjerenje da će stipendisti svojim radom, učenjem i zalaganjem postizati zavidne rezultate u daljem obrazovanju, vannastavnim aktivnostima i takmičenjima.

Rustempašić je upoznala gradonačelnicu s projektom obilaženja porodica u kojima žive djeca stipendisti, kako bi se utvrdili uvjeti u kojima djeca borave i školuju se.

Također je govorila o problematici nepostojanja zajedničke baze podataka na osnovu koje bi se imao uvid u spisak primatelja stipendija, kako bi se izbjeglo višestruko davanje stipendija. Predloženo je da se donese zakon kojim bi se subjekti obavezali da informacionom centru dostave podatke o dodjeli stipendija, saopćeno je iz Službe za odnose s javnošću Grada Sarajeva.