|

Direktori škola u KS više ne mogu zapošljavati bez saglasnosti Ministarstva

Direktori škola u KS više ne mogu zapošljavati bez saglasnosti Ministarstva
196
Piše: S. H.
26.10.2015. u 07:58
43
komentara
196

dijeljenja
Direktori škola u KS više ne mogu zapošljavati bez saglasnosti Ministarstva Foto: Arhiv/Klix.ba
Direktori osnovnih i srednjih škola Kantona Sarajevo neće više moći zapošljavati kadrove ni privremeno bez saglasnosti i obavještenja nadležnog Ministarstva obrazovanja, nauke i mladih KS.
Ministarstvo obrazovanja, nauke i mladih KS odlučilo je od ove školske godine pooštriti kontrole i mjere svih vrsta zapošljavanja u osnovnim i srednjim školama. Ranije su direktori škola imali mogućnost privremenog zapošljavanja kadrova za kojim se ukaže potreba, bez traženja saglasnosti Ministarstva.

Novom uredbom koja je dostavljena svim direktorima osnovnih i srednjih škola u KS 30. septembra, a koja je dopunjena 22. oktobra, traži se racionalnost prilikom svih vrsta zapošljavanja.

Za sva kratkoročna odsustva radnika do 30 dana, direktori će pisanim putem morati obavijestiti nadležno ministarstvo o svim zamjenama uz detaljno obrazloženje. A za slučajeve zamjene koja se odnosi na odsustvo radnika duže od 30 dana direktori škola će morati tražiti saglasnost Ministarstva za raspisivanje konkursa.

Tako će za sve privremene i povremene poslove škole morati dobiti saglasnost Ministarstva obrazovanja, nauke i mladih KS.
Prijavi grešku


Komentari (43)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...