Elvir Resić
28

Direktor TVSA: SBB je zahtijevao moju ostavku da bi bio izabran novi premijer KS

Klix.ba
Foto: Facebook
Foto: Facebook
Direktor Televizije Kantona Sarajevo Elvir Resić podnio je ostavku na funkciju koju obnaša, a Nadzorni odbor ju je prihvatio. Međutim, Resić je na svom Facebook profilu objasnio da je ostavka bila uslov SBB-a da bi na jučerašnjoj sjednici bio izabran novi premijer Kantona Sarajevo.

"Iz SBB-a su, da bi njihovi zastupnici glasali za novog premijera KS, između ostalog, zahtijevali moju ostavku. To je, kako kažu, bio ultimatum. Pristao sam podnijeti ostavku, smatrajući da je itekako važno da Kanton Sarajevo dobije premijera koji će ozbiljno i predano raditi svoj posao, a uvjeren sam da je takav čovjek upravo Adem Zolj. O tome koliko posla je urađeno na TVSA u protekle dvije godine najbolje mogu suditi gledaoci. Svi koji prate moje objave znaju da nikada ne pišem o sebi niti o svom privatnom životu, jer mislim da to nikoga i ne treba zanimati, nego se uglavnom osvrćem na društvene pojave, historiju, lingvistiku i kulturu. Ipak, ovog puta sam osjećao da trebam napisati nešto što bi se u određenoj mjeri moglo smatrati ličnim, a to sam učinio samo da onima koje to zanima otklonim dilemu o ostavci. Onome ko preuzme dužnost direktora TVSA želim puno sreće i uspjeha u radu", napisao je Resić.

Resić je dužan nastaviti obavljanje poslova direktora u narednih 30 dana, koliko traje njegov otkazni rok. Nakon okončanja otkaznog roka bit će raspisan konkurs za novog direktora.

Podsjećamo, na sjednici Skupštine KS za novog premijera je izabran Adem Zolj.