{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Direktor Šumskog gazdinstva Kladanj Reuf Avdibašić osuđen na 10 mjeseci zatvora

21.4.2017. u 14:46
110
26
Direktor Šumskog gazdinstva Kladanj Reuf Avdibašić osuđen na 10 mjeseci zatvora
110
Direktor Šumskog gazdinstva Kladanj Reuf Avdibašić osuđen na 10 mjeseci zatvora
Foto: Arhiv/Klix.ba
Općinski sud Živinice pravosnažno je osudio direktora Šumskog gazdinstva Kladanj Reufa Avdibašića, na 10 mjeseci zatvora zbog krivičnog djela primanje dara ili drugih oblika koristi. Avdibašiću je izrečena i sigurnosna mjera zabrane obavljanja svake rukovodne dužnosti u periodu od tri godine, a oduzet će mu se i imovinska korist u iznosu od 1.600 eura koju je pribavio krivičnim djelom.
Podsjećamo, optužnica tereti Avdibašića da je od septembra 2016. do marta 2017. godine u više navrata i u različitim iznosima primio ukupno 1.600 eura dara od direktora jednog privrednog društva iz Gračanice kako bi pogodovao i zaposlenicima nalagao da se ovom preduzeću po ubrzanoj dinamici i van utvrđenog redoslijeda vrši isporuka kvalitetnijih drvnih sortimenata, a na štetu drugih drvoprerađivača koji posluju s ovim šumskim gazdinstvom.

Tužilaštvo TK nastavlja provoditi istragu protiv Reufa Avdibašića u predmetu u kojem je osumnjičen da je kao direktor ŠG Kladanj počinio i krivično djelo zloupotreba položaja i ovlaštenja.

Također, istraga se nastavlja i u drugom predmetu vezanom za ŠG Kladanj u kojem su osumnjičeni Halim Avdibegović, šef tehničke službe u ovoj firmi i Džavid Avdibašić, komandir Policijske stanice Kladanj. Avdibegović je osumnjičen da je počinio krivično djelo odavanje službene tajne u vezi s krivičnim djelima zloupotreba položaja i ovlaštenja i primanje dara ili drugog oblika koristi radi trgovine utjecajem. Avdibašić je osumnjičen da je, radeći kao komandir Policijske stanice Kladanj, počinio krivično djelo odavanje službene tajne.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
U razlazu Elmedina Konakovića i SDA upravu je:
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: