{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Direktor Šumskog gazdinstva Kladanj Reuf Avdibašić osuđen na 10 mjeseci zatvora

21.4.2017. u 14:46
110
26
Direktor Šumskog gazdinstva Kladanj Reuf Avdibašić osuđen na 10 mjeseci zatvora
110
Direktor Šumskog gazdinstva Kladanj Reuf Avdibašić osuđen na 10 mjeseci zatvora
Foto: Arhiv/Klix.ba
Općinski sud Živinice pravosnažno je osudio direktora Šumskog gazdinstva Kladanj Reufa Avdibašića, na 10 mjeseci zatvora zbog krivičnog djela primanje dara ili drugih oblika koristi. Avdibašiću je izrečena i sigurnosna mjera zabrane obavljanja svake rukovodne dužnosti u periodu od tri godine, a oduzet će mu se i imovinska korist u iznosu od 1.600 eura koju je pribavio krivičnim djelom.
Podsjećamo, optužnica tereti Avdibašića da je od septembra 2016. do marta 2017. godine u više navrata i u različitim iznosima primio ukupno 1.600 eura dara od direktora jednog privrednog društva iz Gračanice kako bi pogodovao i zaposlenicima nalagao da se ovom preduzeću po ubrzanoj dinamici i van utvrđenog redoslijeda vrši isporuka kvalitetnijih drvnih sortimenata, a na štetu drugih drvoprerađivača koji posluju s ovim šumskim gazdinstvom.

Tužilaštvo TK nastavlja provoditi istragu protiv Reufa Avdibašića u predmetu u kojem je osumnjičen da je kao direktor ŠG Kladanj počinio i krivično djelo zloupotreba položaja i ovlaštenja.

Također, istraga se nastavlja i u drugom predmetu vezanom za ŠG Kladanj u kojem su osumnjičeni Halim Avdibegović, šef tehničke službe u ovoj firmi i Džavid Avdibašić, komandir Policijske stanice Kladanj. Avdibegović je osumnjičen da je počinio krivično djelo odavanje službene tajne u vezi s krivičnim djelima zloupotreba položaja i ovlaštenja i primanje dara ili drugog oblika koristi radi trgovine utjecajem. Avdibašić je osumnjičen da je, radeći kao komandir Policijske stanice Kladanj, počinio krivično djelo odavanje službene tajne.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Treba li se graditi Pelješki most?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: