BiH
7

Direktor Sagre: Još uvijek ne znamo zbog čega je došlo do obrušavanja skele na gradilištu

Piše: E. F.
Gradilište u Lukavcu (Foto: Darko Zabuš/Klix.ba)
Gradilište u Lukavcu (Foto: Darko Zabuš/Klix.ba)
Sabahudin Avdić, direktor preduzeća Sagra iz Stjepan Polja kod Gračanice, koje je zapravo izvođač radova na gradilištu Islamskog centra u Lukavcu, kazao je za Klix.ba kako još uvijek nije utvrđen uzrok jutrošnjeg obrušavanja skele i oplate na ovom objektu u izgradnji.

Kako nam je pojasnio, do nesreće na gradilištu u kojoj su povrijeđene četiri osobe došlo je prilikom skidanja šalunga i oplate sa kupolastog djela objekta na gradilištu.

"Još uvijek ne znamo šta se tačno dogodilo, ali do obrušavanja oplate je došlo prilikom njenog skidanja. Više će biti poznato nakon što radnici koji su radili u tom trenutku daju izjave. Policija je na mjestu događaja i vrši uviđaj, a o svemu je obaviješten i inspektor za nadzor", kazao je Avdić.

Obrušena skela (Foto: Darko Zabuš/Klix.ba)
Obrušena skela (Foto: Darko Zabuš/Klix.ba)
Kako je istakao, do sada je na gradilištu sve bilo u najboljem redu. Radnici su bili adekvatno zaštićeni i sva njihova radnička prava su u potpunosti ispoštovana.

Ekipa portala Klix.ba je boravila i u Lukavcu, gdje gradnja Islamskog centra nije bila obustavljena. Međutim, nekoliko radnika koje smo zatekli na gradilištu nisu željeli davati izjave.

Istraga se u ovom slučaju nastavlja.