{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Direktor, pilot i kapetan posade Vazduhoplovnog servisa RS sam sebi povećao plaću

F
4.6.2015. u 11:28
0
53
Direktor, pilot i kapetan posade Vazduhoplovnog servisa RS sam sebi povećao plaću
0
Direktor, pilot i kapetan posade Vazduhoplovnog servisa RS sam sebi povećao plaću
U Vazduhoplovnom servisu Republike Srpske zaposlena je samo jedna osoba, direktor Sreten Ilić, koji istovremeno obavlja poslove pilota i kapetana posade.
Direktor i jedni zaposlenik je sam sebi prošle godine povećao osnovnu plaću i to mimo Zakona o plaćama za čak 80 posto, naveli su revizori u izvještaju o radu Vazduhoplovnog servisa RS-a u prošloj godini.

Lani je iz bužeta RS-a za njegovu osnovu plaću utrošeno 50.074 KM, poreza 5.297, a zbirni doprinosi su iznosili 27.272 KM.

Osim direktora, koji obavlja poslove pilota i kapetana posade na međunarodnim letovima, angažovano je šest izvršilaca po ugovoru o djelu.

U izvještaju Glavne službe za reviziju javnog sektora RS-a se ukazuje da odluka o utvrđivanju iznosa letačkog dodatka za posadu vazduhoplova i Pravilnik o naknadama za posebne uslove rada letačke posade nisu usklađeni sa Zakonom o plaćama zaposlenih u organima uprave RS-a.

Vazduhoplovni servis nije izvršio ni popis aviona tipa Cessna citation C500, u skladu s Pravilnikom o načinu i rokovima vršenja popisa i usklađivanja knjigovodstvenog sa stvarnim stanjem imovine i obaveza.

Taj, tehnički ispravan avion, smješten na aerodromu u Mahovljanima, nema dozvolu za let od 15. decembra 2014., koju izdaje Direkcija za civilno vazduhoplovstvo, Ministarstva komunikacija i transporta Bosne i Hercegovine.

Revizori su naveli da troškove bruto naknada za rad van radnog odnosa čine naknade za pet izvršilaca ugovora o djelu u zemlji u ukupnom iznosu od 99.795 KM (8.316,29 KM mjesečno) i jednog izvršioca ugovora o izvođenju usluga/radova (međunarodni standardi kontrole kvaliteta u oblasti vazduhoplovstva) stranog državljanina u iznosu od 42.246 KM (1.800 EUR mjesečno).

Troškovi goriva se odnose na troškove goriva: trenažnog aviona (7.633), službenog vozila (6.477 ) i aviona (203.261 KM).

Revizori su ukazali i da su rashodi za stručne usluge iskazani u iznosu od 192.866 maraka, i viši su za 12,13 posto u odnosu na rebalans budžeta, a čine ih troškovi za usluge osiguranja 16.649 KM, usluge informisanja i medija, pravne i administrativne usluge 1.918, kompjuterske usluge 1.171, obrazovne i edukativne usluge 5.379 i ostale stručne usluge u iznosu od 167.749 KM.

Vazduhoplovni servis RS-a osnovan je kao zajednička stručna služba za obavljanje usluga prevoza vazduhoplovima na obavljanju službenih poslova predsjednika RS, Narodne skupštine i Vlade, a može obavljati poslove i za druge korisnike po odobrenju predsjednika RS-a.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: