{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Direktor OSA-e susreo se sa direktorom Granične policije BiH

F
7.1.2008. u 17:30
0
0
Direktor OSA-e susreo se sa direktorom Granične policije BiH
0
Direktor OSA-e susreo se sa direktorom Granične policije BiH
Generalni direktor Obavještajno–sigurnosne agencije BiH Almir Džuvo posjetio je danas direktora Granične policije BiH Vinka Dumančića u Glavnom uredu Granične policije BiH.
Povod posjete bila je analiza dosadašnje saradnje OSA-e i Granične policije BiH koja je tokom razgovora ocijenjena zadovoljavajućom.

Značajnim segmentom saradnje navedena je kontinuirana razmjena informacija kao jedan od važnih faktora u domenu borbe protiv terorizma, organiziranog kriminala i drugih krivičnih djela koja štete sigurnosti BiH.

Dumančić i Džuvo su istakli nužnost daljnjeg rada na poboljšanju efikasnosti agencija koje predvode i permanentnom unapređivanju uzajamne saradnje te uspostavljanju stalnih veza s ostalim agencijama za provedbu zakona i drugim domaćim institucijama, ocijenivši kako samo zajedničkim aktivnostima mogu dati puni doprinos efikasnijoj i organiziranijoj borbi protiv prijetnji koje sobom nose, prije svega, međunarodni organizirani kriminal i terorizam.

Dumančić je istakao opredijeljenost Granične policije BiH ka saradnji s OSA-om i ostalim institucijama iz sistema sigurnosti BiH, a u interesu podizanja razine opće sigurnosti svih građana BiH na što viši stupanj, saopćeno je iz Granične policije BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: