BiH
0

Direktor kineske bolnice prodavao pacijentice

Klix.ba
Kineska policija je pritvorila direktora psihijatrijske bolnice pod optužbom da je drogirao pacijentice i prodavao ih bogatim muškarcima, javio je glasnogovornik kineske policije.

Dr. Wang Chaoying, upravitelj mentalne bolnice u južnom dijelu Guangdonga, izvršio je više od 20 transakcija od 1998. godine, prodavajući pacijentice hiljadama muškaraca samaca.

"Pritvoren je zbog prodaje žena. Istraga još uvijek nije završena." - izjavio je jedan od policajaca u Huazhou u telefonskom razgovoru sa novinarom Reutersa. Prema novinskim izvještajima pacijentice su bile prisiljene uzeti lijekove prije nego što su prodane, kako kupci ne bi odmah shvatili da se radi o mentalno oboljelim osobama. Neki od klijenata su čak zahtijevali povrat novca.

Kina ima 70 miliona muškaraca koji još uvijek nisu uspjeli pronaći svog životnog partnera. Činjenica je da ima mnogo više muškaraca nego žena, što je posljedica snažne spolne diskriminacije, usljed čega su se nerijetko vršili abortusi, kada se radilo o fetusu ženskog spola.