Nakon koronavirusa
1.5k

Direktor Igmana Đahid Muratbegović izašao iz bolnice: Ozdravio sam, dobro se osjećam

R. D.
Foto: FENA
Foto: FENA
Direktor najveće bh. kompanije namjenske industrije Igmana iz Konjica Đahid Muatbegović prebolovao je bolest uzrokovanu koronavirusom te je od subote u vlastitoj kući. U izjavi za Klix.ba kaže da se osjeća dobro, ali da još uvijek ne razmišlja o poslu.

"Nije bilo većih problema, a sad se baš dobro osjećam. Mogao sam ići kući već u petak, ali zbog policijskog sata kući sam bio u subotu", kaže nam na početku kratkog razgovora Muratbegović napominjujući da je s negativnim rezultatog posljednjeg testiranja u SKB Mostar okončano njegovo liječenje.

Na naše pitanje oko pokretanja proizvodnje u Igmanu iz Konjica nije želio odgovarati, kazavši kako o tome ne razmišlja, a da je i sama ta odluka u nadležnosti civilnih organa vlasti, ne same kompanije.

Da je Muratbegović je zaražen otkriveno je nakon svečanosti 70. godina postojanja čuvene konjičke kompanije, nakon koje je ovaj hercegovački grad postao pravo žarište koronavirusa. Dosad je zabilježeno čak 26 sluačaja zaraze u Konjicu, a dvije su osobe preminule.