{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


"Direktor evropskih integracija BiH treba da bude Srbin"

F
19.9.2008. u 17:30
0
0
"Direktor evropskih integracija BiH treba da bude Srbin"
0
"Direktor evropskih integracija BiH treba da bude Srbin"
Na funkciju direktora Direkcije za evropske integracije BiH treba da dođe Srbin, smatra premijer RS-a Milorad Dodik.
On je novinarima u Banjoj Luci rekao da bi najbolje bilo da na mjesto novog direktora Direkcije dođe osoba iz reda srpskog naroda, jer ministar vanjskih poslova BiH nije Srbin, a i ambasador pri EU je Bošnjak.

Dodik nije želio da govori o konkretnim personalnim riješenjima koja bi za tu funkciju bila predložena iz RS-a, negirajući da postoji mogućnost da će na to mjesto biti predložena potpredsjednika Vlade i ministrica za ekonomske odnose i koordinaciju RS-a Jasna Brkić.

Govoreći o najavama suspendovanih policajaca, koji su osumnjičeni da su učestvovali u dešavanjima u Srebrenici 1995., da se će, ukoliko se ne riješi njihovo pitanje, "čitavu policiju podići na noge“, entitetski premijer je najavio da će pozabaviti njihovim pitanjem i da se ne slaže sa suspenzijom ovih policajaca.

“I ranije smo upozoravali na to i nedopustivo je da se ljudi suspenduju bez razloga i bez pokretanja postupka. To govori koliko je pogrešan rad Tužilaštva BiH bio u vezi s tim slučajem“, rekao je Dodik.

“Niko u RS ne spori da oni koji su eventualni odgovorni za ratne zločine treba da odgovaraju za to, ali je ovakvo ponašanje prema tim ljudima neodgovorno i neprihvatljivo, i to ruši povjerenje u institucije BiH“, naveo je Dodik.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: