BiH
0

Direktor BH MAC-a se branio šutnjom, zadržan u 24-satnom pritvoru

Piše: E.S.H.
Advokat Mustafa Karović (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba) (Foto: F. K./Klix.ba)
Advokat Mustafa Karović (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba) (Foto: F. K./Klix.ba)
Direktor Centra za uklanjanje mina u BiH (BH MAC) Dušan Gavran saslušan je danas u prostorijama Tužilaštva BiH. Nakon saslušanja je odlučeno da će Gavran biti zadržan 24 sata, a sutra će biti poznato da li će se odrediti pritvor ili mjere zabrane, potvrdio je za Klix.ba Mustafa Karović advokat Dušana Gavrana.

"Danas smo se branili šutnjom jer je bilo više tačaka, tako da se ne bismo mogli očitovati. Ostalo je da vidimo sutra hoće li biti određen pritvor, a ako i bude, neće dugo trajati, samo da se odrede svjedoci", rekao je Karović za Klix.ba.

Tužilaštvo BiH će predložiti Sudu BiH da se direktoru Dušanu Gavranu odredi jednomjesečni pritvor, izjavio je za Srnu portparol Tužilaštva Boris Grubešić.

Grubešić je rekao da se očekuje da se Sud BiH o zahtjevu Tužilaštva BiH odrediti u narednih dan-dva.

Podsjećamo, Gavran je osumnjičen za zloupotrebu položaja ili ovlaštenja, primanje dara ili drugog oblika koristi i krivotvorenje službene isprave.

Direktor BH MAC-a je pod istragom zbog aktivnosti u vezi sa poslovima deminiranja, te sumnje da je zloupotrebom službenog položaja ostvario nezakonitu imovinsku korist.

Policija je jučer pretresla kuću i prostorije koje Gavran koristi.