{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Direktni radio prenos središnje bajramske manifestacije na televiziji

N
11.11.2004. u 19:34
1
0
Direktni radio prenos središnje bajramske manifestacije na televiziji
1
Direktni radio prenos središnje bajramske manifestacije na televiziji
Domaća javnost i građani BiH u dijaspori moći će pratiti središnju bajramsku manifestaciju Bajram namaz iz Begove džamije u Sarajevu, na valovima BH Radija 1, čiji će prenos biti preuzet i na frekvenciji BHT1 kanala.
Za ovaj svojevrsni medijski presedan, dakle izravni radijski prenos na televiziji, odluka je donesena iz prvotne potrebe da se muslimanima u zemlji i diljem svijeta, svim bh. građanima koji u praznicima vide mostove zbližavanja između religija i naroda, zadovolji potreba za vjerskom i tradicijskom porukom, samim ugođajem vjerskog praznika Bajrama, navodi Javni servis BiH.

Naime, JS BiH je Rijasetu Islamske zajednice u BiH uputio zahtjeve za promjenom odluke o embargu na TV prenos Bajrama namaza iz Begove džamije te je kao jedna od opcija traženo ustupanje prava za preuzimanje signala od NTV-a Hayat, rukovodeći se činjenicom da je Javni radiotelevizijski servis BiH u više navrata dopustio Hayatu slobodno preuzimanje izravnih prenosa najvažnijih događaja od šireg značaja, korištenje arhivskog blaga JS-a BiH i ekskluzivnih materijala.

Nažalost, kako je saopšteno iz JS-a BiH, u dopisu Rijaseta IZ-a u BiH od 11. novembra 2004. odbija se i ponovljeni zahtjev BHT1 za snimanjem ili preuzimanjem bajramskog programa.

Na kraju je Javni radiotelevizijski servis BiH uputio čestitke svim muslimanima u BiH i dijaspori u povodu nastupajućeg praznika Bajrama.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: