|

Direkciji za ceste FBiH naređeno da ukloni znak upozorenja o putovanju na vlastitu odgovornost

Direkciji za ceste FBiH naređeno da ukloni znak upozorenja o putovanju na vlastitu odgovornost
87
Klix.ba
10.2.2017. u 13:19
31
komentara
87

dijeljenja
Direkciji za ceste FBiH naređeno da ukloni znak upozorenja o putovanju na vlastitu odgovornost Foto: Arhiv/Klix.ba
Federalna vlada danas je, na prijedlog federalnog ministra poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Šemsudina Dedića, razmotrila informaciju stanju na magistralnom putu M-14 Bihać - Bosanska Krupa i postavljenom znaku upozorenja o putovanju na vlastitu odgovornost na ovoj cesti.
Zadužena je Direkcija za ceste FBiH da odmah otkloni nedostatke i obezbijedi sigurnost saobraćaja na ovom magistralnom putu i ukloni postavljeni znak upozorenja o putovanju na vlastiti odgovornost.

Vlada FBiH danas je, na osnovu rezultata javnog konkursa, za direktora Agencije za nadzor osiguranja Federacije BiH, na period od četiri godine, imenovala Dinka Musulina.

U Radnu grupu za izradu Prednacrta zakona o sprečavanju nasilja i nedoličnog ponašanja na sportskim priredbama, danas su imenovani Branislav Crnogorac, Malik Krivić, Mensud Cibra, Nihad Hodžić, Mustafa Bešić, Ljuban Frljić, Edin Čelik i Silvio Pehar.

Danas je, također, imenovana i Radna grupa za izradu Prednacrta zakona o javnom okupljanju, u sastavu Zijad Hodžić, Juro Jakočić, Mersudin Šečerović, Alija Jašarević, Nihad Hodžić, Miralem Muslić, Ljuban Frljić i Silvio Pehar.
Vlada FBiH je dala saglasnost da mjeriteljske potrebe Federacije BiH u Savjetu za mjeriteljstvo Bosne i Hercegovine zastupaju Almir Badnjević, Zlatan Bilanović, Mehmed Hasanović i Bernard Jovanović.

Federalna vlada traži od Instituta za mjeriteljstvo BiH da u prijedlogu akta o imenovanju Savjeta za mjeriteljstvo BiH, koji će dostaviti Vijeću ministara BiH, regulira i pitanja u vezi odgovornosti Instituta prema preporukama i zaključcima Savjeta, redovnog izvještavanja Vijeća o radu Savjeta i prava članova na naknadu za rad u ovom stručno-savjetodavnom tijelu.

Nadzornom odboru BNT - Tvornica mašina i hidraulike dd. Novi Travnik Vlada je dala prethodnu saglasnost za donošenje Odluka o imenovanju Adisa Ikanovića za direktora ovog privrednog društva, na period od četiri godine.

Saglasnost je data i za imenovanje Elnura Salihovića za člana Nadzornog odbora Energoinvesta d.d. Sarajevo uime državnog kapitala, a na period od četiri godine.

Vlada je donijela odluke o raspisivanju Javnog konkursa utvrđivanju kriterija za izbor i imenovanje jednog člana Nadzornog odbora privrednog društva JP Elektroprivreda BiH d.d. Sarajevo ispred državnog kapitala.

Nadzornom odboru PS Vitezit d.o.o. Vitez data je saglasnost za donošenje Odluke o imenovanju Miroslava Puljića za direktora ovog privrednog društva, na mandatni period od četiri godine.

Vlada FBiH dala je i prethodne saglasnosti za razrješenje vršilaca dužnosti članova Nadzornog odbora Međunarodnog aerodroma Sarajevo d.o.o. Sarajevo, zbog isteka mandata, odnosno okončanja konkursne procedure, kao i za imenovanje na ove dužnosti, na period od četiri godine, Ismeta Zejnirovića, Maide Hadžiarapović, Amile Pilav Velić, Ševkije Okerića i Vlade Džoića.
Prijavi grešku


Komentari (31)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...